16 Haziran 2011 Perşembe

Forlan, Reyes, Ujfalusi..

G.Saray, Selçuk, Elmander ve Ceyhun Gülselam'ın ardından 3 transfer daha yapmak üzere. Atletico Madrid'den, başlıkta adı geçen üç oyuncu ile büyük oranda anlaşılmış durumda; zaten borsaya bildirildiğine göre büyük oranda iş bitmiştir. Forlan için fazla bir şey söylemeye gerek yok. Daha geçen yıl Dünya Kupası'nın MVP'si seçilmiş, akıl almaz derecede zeki, kurnaz, duran top ustası, karakteri düzgün, rüya gibi bir oyuncu. Anelka, Roberto Carlkos gibi bir transfer. G.Saray'a bile gelmiş olsa, onu seyredecek olmak büyük bir zevk. En az 20 gol atacağını düşünüyorum.

Reyes, yine bütün futbolseverlerin tanıdığı müthiş bir yetenek. Ama ülkesi dışında sıla özlemi çektiği için Arsenal'de başarılı olamayıp Real'e transfer olmuştu. Orada fazla oynama fırsatı bulamadığı için de Atletico'ya geçti. Tek başına maç alabilecek kadar yetenekli, durup dururken skoru değiştirebilen, duran toplarda etkili, asistçi ve topa müthiş vuran bir oyuncu. Eksileri ise savunmaya yardımının kısıtlı olması ve devamlılığının olmaması. Gerçi onun sağ, Simao'nun sol açık olduğu bir düzenle Avrupa Ligi'ni kazandı Atletico ama arkasında Ujfalusi vardı Reyes'in, şimdi Sabri olacak :) Forlan kadar verimli olacağını düşünmüyorum ama yine de katkı sağlayabilir. Anadolu'daki deplasmanlarda zorlanacaktır.

Ujfalusi ise niye alındığını hiç anlamadığım tam bir kasap. Yıllardır Lugano'ya laf söyleyen utanmazlar bu adamı nasıl benimseyecek, göreceğiz. Lucas Neill kesinlikle Ujfalusi'den daha iyi bir oyuncu ve ben olsam bin kere Neill'ı tercih ederdim. Hatta kaptan yapardım; onun niye gönderildiğini, Tomas'ın niye alındığını anlamak çok güç. G.Saray'ın evinde oynadığı maçlarda geniş alanda (örneğin) Tita'ya falan yakalandığında direkt olarak kart görebilecek bir oyuncu. Bedavaya alındıysa bilmem ama hele bir de bonservisine para verildiyse çok gereksiz bir transfer.

Tabii yaş ortalaması 31 olan bu oyunculara ne kadar para verildiği, o paranın nereden bulunduğu da önemli. Sadece yayıncı kuruluş ve stadyum gelirleri ile bunları karşılamak mümkün değil ama onu da Aysal düşünsün. Beni ilgilendirmiyor.

G.Saray Muntari, Cambiasso, Kallström tarzı bir sol ayaklı (yardımcı) ön libero ve yabancı kaleci ile transferi kapatacak. Gelecek seneki G.Saray'ı, bu senekine bin kere tercih ederim. Onların yarışta olmadığı bir ligi de istemem. Bu yüzden hamleler benim için olumlu, hayırlısı olsun.

? (transfer)

Sabri - Servet - Ujfalusi - Balta

Selçuk - ? (transfer)

Reyes - Elmander - Forlan - Arda

10 yorum:

Olympian dedi ki...

bu kadro gelsin boylece kadikoy e terim le birlikte ama biz de orada olalim. o tarihi gun kacmasin :)

Adsız dedi ki...

yahu herşeye eyvallah ta Lugano'ya laf söyleyenler niye ahlaksız oluyor? Ujfalusi ne kadar kasap ne kadar çirkefse Lugano da o kadar kasap o kadar çirkef. ben bir gsli olarak istemezdim Ujfalusi'yi.

yazının geri kalanına katılmakla birlikte bu adamların ciddi uyum sorunu çekeceğini düşünüyorum. hele bir de şimdiden şampiyon olduk havasına girenler varki aman aman.

Burak

Gündüz Feneri dedi ki...

@olympian

kadıköy'de ceyhun'u orta ikilinin arkasına koyar, ileriyi üçlü yapar terim. tanıyoruz kendisini.

ha, bu onu kurtarır mı, göreceğiz :)

Gündüz Feneri dedi ki...

@burak

ben ahlâksız demedim, utanmaz dedim. 5 yıldır bu ülkede olan ve bu seneki wagner olayı dışında tek bir kasıtlı sakatlayıcı hareketi olmayan lugano ile ujfalusi arasında dağlar kadar fark var. ujfalusi direkt sakatlamaya gidiyor.

benim utanmaz dediklerim ise lugano'yu fener'de oynadığı için eleştirenler.. ki bu da gs taraftarının %90'ına tekabül ediyor.

Metonet dedi ki...

avrupasız oynayacak gs. max. 44 maç. fener min. 44 maç. beşiktaş min. 41 maç. kupada veya avrupa'da 1-2 tur geçseler 50'yi geçecek maç sayısı. bir de elenince gelen moral bozukluğu.

gs'nin en büyük avantajı avrupa olmaması. iyi mi, değil tabi. kombineler bize girdi ama idare edeceğiz 1 sene daha.

gs'ye euro2008 kondisyonu ve dayanıklılık yükleyebilirse Fatih Terim, kağıt üzerinde şampiyonluğa en yakın takım olur. tabi takımın üzerinde 3 senedir duran ölü toprağını atabilirse.

Adsız dedi ki...

yahu lugano nun geçen van persie yaptığı hareketi gördük . hiç iyi nietli değildi. ujfalusi nin de messi ye yaptığını bilioruz. ikiside sert oyuncu. ama lugano da davranış bozukluğu da var. adam psikopat gibi bakıyor zaten. her olayın içinde. bu bakımdan ujfalusi biraz daha düzgün. ama sonuçta ikiside türkiye ligi için alınabilecek iyi defanslar. çünkü tam bu lgin sertliğine uygunlar. takımda bir iki tane böyle lanet adamlardan olacak. gerektiği yerde sertlik olmalı. kasıtlı olmadığı sürece tabi ki.

emre

Metonet dedi ki...

maçta lugano pisliğin teki ama sakatladığı adam hatırlamıyorum. Bizdeki çana da öyle. bi de babaları gattuso var.

ama gattuso-materazzi seçimi yap desen gattusoyu seçerim. lugano'yu seçerim, çana'yı seçerim. sert oynarlar, hırslıdırlar. ama kasten adam sakatlamazlar.

ujfalusi messi'ye yaptığını arda'ya yapsa arda 6 ay giderdi, baros'a yapsa futbolu bırakırdı. kasten bastığı da açıktı. Galatasaray'da olması ciddi tehlike. penaltımız kırmızı kartımız eksik olmaz bu sene.

WarBlood dedi ki...

Yanılmıyorsam Bjk'de Forlan için A.Madrid'le anlaşmaya varmıştı ama futbolcuyla anlaşılamamıştı.Aynı durum bizim başımıza da gelebilir.Açıkcası klüp henüz görüşme halindeyken,kesin olarak bu adamların transfer edildiğini şimdiden kabul etmek yanlış.İşin sonunda taşakoğlanına dönmekte var :)

Ama alındıklarını varsayarsak bana göre 3'ü de kağıt üstünde iyi isimler.Ama önemli olan takım oyununa yatkınlıkları olacak.Bu arada senin yukarıda verdiğin kadro,eşşek gibi kontraatak yer,hemen her maç gollü geçer.Son yıllarda gördüğümüz üzere bu tür takımlar bi halt edemez,tıpkı geçen sene Bjk'de olduğu gibi.Allah sonumuzu hayır etsin...

Arkhe dedi ki...

Yazılı kadro ilk bakışta fena gözükmüyor ama o geri dörtlü ne yahu? :)

Bu kafayla kurulan takımlar hiç başarılı olamadı. Ne zamanında Fenerbahçe, ne de çok yakın zamanlarda Galatasaray ve Beşiktaş.

Hagi_10 dedi ki...

baros'u gözden çıkardın sanırım kadroda olmadığına göre... selçuk'un yanına cambiasso düşünülüyormuş. o büyük ihtimalle olmayacak muntari olacak. sert ve topla arası da kötü olmayan bir adam. da ujfalusi'nin transferi yatar inşallah. daha iyisi bulunabilir bence. bana göre kadro şu şekilde olacak,

kaleci

sabri-servet-ujfalusi-çağlar

ceyhun

selçuk-muntari(cambiasso)

reyes-forlan-arda

sadece de lige odaklanacağımız için de bu kadro yeterli gibi duruyor.