27 Mayıs 2011 Cuma

Orhan Şam, Pektemek...

Beşiktaş, forvetin her bölgesinde oynayabilen müthiş bir oyuncu aldı. Mustafa Pektemek belki de piyasaya ilk çıktığından beri kişisel radarımda olan bir oyuncu. Pek az futbolcuda bulunan oyun zekâsı konusunda ve teknik olarak üstün bir isim. Özgüveni de yüksek ve yaşının artık 23 olması da bence bir avantaj. Fenerbahçe onun için istekliydi ama ısrarlı değildi. Zira Aykut'un da dediği gibi Alex'li bir sistemde çift forvet hayal. Görünüşe göre Niang as, Emenike de yedek olacağına göre Semih'e bile ihtiyaç sorgulanırken, bir de Pektemek'i bu paralarla almak inanılmaz bir lüks olurdu. Ha, iki Afrikalı oyuncu sezon ortası Afrika Kupası'na gidecekler ama onun için yönetimin düşündüğü bir şey herhalde vardır. Sırf o 1 ayda oynasın diye bir Türk forveti kadroda tutup çürütmek insafsızlık olur. Sezon boyunca ya Niang, ya Emenike oynayacak; bunların ikisinin birden olmadığı bir durum da (Afrika Kupası hariç) kolay kolay gerçekleşmez. Dolayısıyla Fener bu ikisinden birini kupaya göndermemenin bir yolunu bulmalı, o oyuncuyu yedekleyecek isim için de yaşlı ve para ödenmeyen tecrübeli bir isme yönelmeli. Deniz Barış falan gibi 20 maç da oynamasa ses etmeyen, görev verildiğinde de çatır çatır görevini yerine getiren... Kim olabilir? Bilmiyorum; aklıma gelirse yorumda yazarım. Sizin aklınıza gelirse siz yazın.

Orhan Şam ise savunmanın hem sağında hem ortasında oynayabilen joker bir oyuncu. Kanat savunmasını bildiği için sola bile koysanız orada da görev yapabilir bence. Gökhan'ın yedeği olmadığı için onun yokluğunda çok çeken Fener adına iyi bir transfer ama 3.5 milyon avro inanılmaz fazla bir bedel. Orhan bu kadar etmez ama işte, yabancı kısıtlaması olduğu için böyle oyuncular bu paralarla transfer yapabiliyor bu ülkede. Yine de genç ama deneyimli, savaşçı bir oyuncu olduğu için parasına bakmayalım, o paranın karşılığını vermesini dileyelim.

Bir de şu açıdan bakıyorum: Güiza örneğindeki gibi 17 milyon avrolar yurt dışına gideceğine bırakalım da G.Birliği'ne, Karabük'e gitsin. Onlar da bu paraları akıllı harcasın; hem yeni Pektemek'ler, Şam'lar yetiştirsin hem de yeni Emenike'ler bulsun.. Tabii bu sadece bir temenni...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

katılıyorum. bonservisler havalarda uçuşuyor ama hiç değilse yurt içinde kalıyor. verilecekse böyle verilsin.

Metonet dedi ki...

mehmet yılmaz iyi aday olur bence. fazla yetenekli değil ama güçlü, yedek olsa da ses çıkarmaz. zaten arkanda alex varsa elbet bir şekilde gol atarsın.

Koray dedi ki...

orhan şam bence gereksiz bir transfer fener için; takımın hucüm yükünü gizliden gizliye 2 hucumcu bekin çektiği bir sistemde özellikle zayıf olan tekniği en büyük dezavantajı, bu rakamları konuşmak ise türk futbolunun ayıbı olsun.
Ve belki de en önemlisi, Okan Alkan a da yazık oluyor..

WarBlood dedi ki...

Orhan Şam'ın transfer edilmesi,Gökhan Gönül'ün gidecek olmasıyla alakası olabilirmi?Umarım alakası vardır,galatasaray'lı gözünden bakınca,Gökhan Gönül'ün gitmesini istemek doğal olmalı :)

Gündüz Feneri dedi ki...

@warblood

gökhan'ın gitmesini istemeniz normal kardeşim ama şahsen ben gideceğini sanmıyorum. ama selçuk'un da gs'a gideceğini sanmıyordum :) futbol dünyasında her şey oluyor. ama gökhan için 15 m verirler mi, ondan hiç emin değilim.

@koray

müthiş isabetli yorumlar kardeşim. orhan biraz kazma bir oyuncu ama organizasyonla ve boş koşular neticesinde boş durumda topla buluştuğunda iyi ortalar kesebiliyor. zaten dani alves de mesela cafu gibi adam geçebilen bir oyuncu değil, beklerin bu özelliği haiz olmasına gerek yok. takım organizasyonu üst düzeyde olsun, bek topsuz koşular yapsın ve zamanlamalı paslar atılsın. o zaman bekler iş yapabilir. ben orhan'ın, örneğin bir sabri'den ya da toraman'dan daha az yetenekli olduğunu düşşünmüyorum.

burakcelik dedi ki...

Pektemek'i almamızı çok istesemde ,büyük ihtimalle bizde forma giyemeyecegi için kendisi adına mutluyum, kesinlikle Beşiktaş da çok fazla şans bulacaktır hele ki bobo da gitmişken. Orhan konusunda ise Bekir'den her halukarda iyi olacagını düşünsemde , azami bir sabri ayarında performans gösterse oynadıgı maçlarda çok çok büyük transfer olur. Sabri şunun için dedim : Oyuncuyu pek fazla bilmiyorum lakin onun için söylenenler benim Sabriyi anlatırken kullanabilecegim sözlere benziyor. Forvet içinde verdigin tarife uyabilecek Mehmet Yıldız'dan başka bi isim gelmedi ama o da yeterli olabilir mi emin degilim , Mehmet yerine A2den Berk Elitez veya Berkay oynasa , o maçlarda puan kaybı yaşasak bile kendi adıma çok mutlu olurum... Bütün bunlar Semihin gittigini düşünürsek geçerli tabi..