12 Mayıs 2011 Perşembe

G.Saray'ın içi çürümüş

3 yıldır şurada G.Saray'ın asıl sorununun yönetim, futbolcular ya da teknik direktör değil, taraftar olduğunu bağırıp duruyorum. Fenerbahçe kompleksiyle yanıp tutuşan, başarıya tapan, G.Saray çok başarılı olduğunda şımarıp züppeleşerek maçlara gitmeyen, başarısız olduğunda ânında arkasını dönen, "gelen ağam, giden paşam" zihniyetini elbise gibi üzerine giymiş, etik hiçbir değerden nasibini almamış acayip bir topluluk takip ediyor G.Saray'ı.. Bayern gibi bir kulübün taraftarları hiçbir sebep yokken sırf Schalke'li diye Neuer'i istemezken, G.Saraylı taraftarlar dün dopingçi diye bok attıkları bir oyuncuyu, bugün "Fener'e çalım atıldı" diye bağırlarına basıyor. Bundan daha zavallı bir durum olabilir mi?

G.Saray, nasıl yapacak bilmiyorum ama bu iğrenç taraftar profilinden kurtulmadan düzlüğe çıkamaz. 2002 yılında Türk futbol tarihinin en büyük hocası olan Lucescu'yu "oynanan futbol keyif vermiyor" diye gönderip, allah yerine koydukları Terim'in ismini haykırdı bunlar tribünde, dün gibi hatırlıyoruz. Bunun üzerine rahmetli Canaydın "seyircinin gönlündeki hocayı getirdim" diyerek Terim'i transfer etti. Sonra "s.ktir ol git Terim, s.ktir ol git!" diyerek Hagi'yi istediler bu kez. Bunun üzerine Terim kovuldu, Hagi geldi. Sonra 25 bin kişi "hırsız Hagi!" diye bağırıp onu da göndertti takımdan. Onun yerine Rijkaard geldi, total futbol duayeni ilan ettikleri bu zavallı adamdan Avrupa şampiyonluğu istediler. Sonra onu da istifaya davet edip bu kez yeniden Hagi'ye kucak açtılar. Arda Turan konusunu hiç açmıyorum, o çocuğa yapılanlar dönekliğin tarifi olarak ansiklopedilere bile konabilir. Türk futbol tarihinde daha şakşakçı, daha popülist, daha makyavelist, daha ikiyüzlü bir taraftar grubu hiçbir yerde görülmemiştir.

Taraftar böyle, ya kulübün içi ne alemde? Geçen sene hazırlık maçında cezalı oyuncuyu (sakat olan başka oyuncunun formasını giydirerek) oynatan ve tarihin en büyük pisliğine bulaşan basketbol şubesi, bu yıl da Olin Edirne ile eşleşmekten korkarak şike yaptı ve Antalya'ya kendi sahasında bilerek yenildi. Ve G.Saray taraftarından çıt yok, inanabiliyor musunuz? Bir allahın kulu çıkıp demiyor "ey kendini bilmezler, burası G.Saray kulübü" diye.. Nasıl içlerine sindiriyor, nasıl huzurla bu kulübü tutuyorlar, anlamıyorum. Ama ne olursa olsun tam anlamıyla utanç verici bir durum var ortada. Hakikaten yazık..

3 yorum:

solo dedi ki...

hay klavyene sağlık, sonunda duygularıma tercüman olan biri çıktı, uefa kupası alındıktan sonra gs'yi tutan topluluğun sesi çıkıyor şimdi, her tartışmaya ama bizim yeropa kupamız var diye cevap veren, ahlaka değil kupalara değer veren topluluk, biz ne şampiyonluk ne kupa büyüklüğüdür dedikçe onlar ama bizim yeropaaa diye cevap veriyor ve bu durum benim çok hoşuma gidiyor

Adsız dedi ki...

o kadar doğru yorumlar ki ekleyecek birşey bulamıyorum

Adsız dedi ki...

hocam gs ı boşver medyadan çıt yok ,adamalr böyle medyayı bulmuşlar 10 senedir şike şaibeden eller,ini ayaklarını çekemiyorlar alıştılar artık ,nsaıl olsa tepki olmayacak biliyorlar FB yapsa Türkiye ayağa kalkmıştı çoktan .