7 Mayıs 2011 Cumartesi

Geçen sene birbirine yatanlar...

Türk futbolunun en utanç verici sezonlarını üst üste yaşamaya devam ediyoruz. Son 10 sezonun 8'inde şampiyonluğu sonuna kadar kovalayan bir Fenerbahçe, bir bakıyorsunuz en fazla çamur atılan takım.. O Fenerbahçe'nin nefret edilen başkanı, 421 milyon doları yayıncı kuruluştan çatır çatır alıp aç kulüplerin karnını doyuruyor, o kulüpler birleşip Fener'e karşı birbirine yatıyor senelerdir..

Öte yandan "Kupa bizim olsun, şampiyon G.Saray olsun" diyen Demirören, Beşiktaş'ı kaç senedir soyup soğana çeviriyor.. G.Saray'ın hâli zaten ortada; Türkiye'nin batıya açılan penceresi bugün en şark zihniyetli, en alaturka kulüp hâline geldi.. Geçen yıl Fenerbahçe karşısında son maç namusunu korur gibi kalesini koruyan, bir şekilde teşvik edildikleri çok belli olan Giray ve Onur'lu (!) Trabzon'a hiç değinmiyorum... O Trabzon'un, geçen yıl son maçtaki eforuyla şampiyon yaptığı Bursa'ya da.. O Bursa ki, bu yıl Trabzon karşısında yenik durumdayken, 75. dakikada 61 saniyede serbest vuruş kullanıyor..

Toraman ve Rüştü'nün ikram ettiği Bursa'nın şampiyonluğuna dönelim.. O maçta Beşiktaş'ı krallar gibi ağırlayan bir şehir, bu sene Beşiktaşlı oyuncuların otelden çıkmasına müsaade etmiyor.. Yahu bari bu kadar nankör olmayın, geçen sene Toraman ve Rüştü sayesinde şampiyon oldunuz.. Tamam, devletin telefon kayıtlarında Beşiktaş'ın, vakti zamanında Rize'ye maçı satarak Bursa'yı küme düşürdüğünü hepimiz biliyoruz ama geçen yıl da Bursa'ya maçı satarak Bursa'yı şampiyon yapmadılar mı? Hiç değilse onun hatrına biraz sevgi-saygı gösterin Beşiktaş'a.. Mafyanın, yine devletin dinlediği telefonlarda "100. yıl şampiyonluğunda hiç mi payımız yok?" dediği Beşiktaş.. Rize'ye maç satıyor, Bursa'ya maç satıyor, "kupa bizim olsun, şampiyon da G.Saray olsun" diyor.. Kalecisi 94. dakikada, Lucescu'nun söylediğine göre G.Saray'a maç satıp şampiyon yapıyor.. Yine geçen yıl kalecisi ve stoperi Bursa'ya maç satıyor.. Aynı kaleci, kendisini alâkadar eden bir şey olmadığı halde Trabzonlu oyuncuları arayıp "size güveniyoruz" diyor.. Hakemle kazandıkları Türkiye Kupası, federasyon başkanının babasına götürülüyor.. Menajeri hakemlere "Siz düdüğünüzü çalın, biz sizi koruruz" diyor.. vs.. vs..

Nerede maç satma, nerede şike, nerede teşvik, nerede olay varsa, orada Beşiktaş var.. Seba'nın takımı, Türkiye'nin (gerçekten) en şerefli ikinciliklerini alan o onurlu takım, o kolej takımı, ne hâle geldi böyle?

11 yorum:

çağlar mercan dedi ki...

beşiktaşın t.d'si lucescu değil tiganaydı..

Gündüz Feneri dedi ki...

cordoba'nın maç sattığını, yönetime söyleyen lucescu idi.. onu demek istemiştim.. tekzip de edilmedi bu olay..

Hagi_10 dedi ki...

hocam 5 senelik mevzuyu açmak istemiyorum ama yazdığın için değineyim dedim. işin aslı bence cordoba'nın +94'te maç sattığı çok akıllıca değil. öncelikle allahın kolombiyalısı neden galatasaray şampiyon olsun istesin? eğer para ile satın alındıysa maçı neden 94'te satsın? son dakikadaki pozisyona bakınca da cordoba topu alıyor hızlıca sergen'e oynuyor ancak sabri seri davranıp araya giriyor, 40 yılın başı ortası hakan şükür'e geliyor onun indirdiği topta hasan kabze gelişine vurup-ki zor bir vuruş bu- golü atıyor. burada şike söylentisi çok da mantıklı değil.

Gündüz Feneri dedi ki...

hagi10 kardeşim,

bak sana bir şey anlatayım. sene 1994, o zamanlar fener'de oğuz ve aykut'un başını çektiği bir "sakaryalılar grubu"ndan bahsediliyor. fener'de de sakaryalı, bu ikisi dışında ilker yağcıoğlu, engin ipekoğlu falan var. bir de, altay'dan aldığımız sağ bek toprak kırtoğlu diye bir çocuk vardı. bu çocuk, mevkii itibarıyla ilker'in rakibi durumunda ama devamlı ilker oynuyor takımda.. hoş, bence zaten ilker daha faydalıydı ama mevzu bu değil.

toprak, fener'den 2 yıl sonra gönderildi, sonra ben izmir'de bir yerde karşılaşıp konuştum kendisiyle. bana dediği diğer şeyleri geçip, önemli bir tanesini söylüyorum: "oğuz çetin, o kadar büyük bir pas üstadı, o kadar inanılmaz bir yetenek ki, eğer onun attığı bir topa bir oyuncu yetişemiyorsa veya düzgün kontrol edemiyorsa vs. bilin ki, oğuz o topu bilerek o şekilde atmıştır. çünkü 50-60 metreden alnına bile top atacak kadar yetenek var bu adamda."

yani diyor ki, "oğuz ilker'e geldiği zaman bütün pasları lokum gibi atarken, ben oynadığımda bilerek kötü toplar atıyor."

büyük komplo teorisi tabii, inanıp inanmamak duyanların kendi tercihidir.

nereye geleceğim? cordoba dediğin adam, dünya futbol tarihinde ayağıyla en iyi pas atan kaleci.. kalecilerden biri demiyorum, ondan daha iyisi yok çünkü. gs maçında maç 1-1 iken sabri'ye otopu bilerek atmadığını söyleyen adam bence ya fanatik gs'lıdır, ya da fazla naiftir.. haa, "top oradam şişirildi, hakan indirdi, hasan vurdu, köşeye gitti vs." eyvallah, ben de onu diyorum zaten. eğer o takımda cordoba dışında maçı satan başka bir adam olsa, daha bir belli olurdu ve daha önce kopardı maç. ama sadece cordoba satmışsa ne olacak? cordoba elinden geleni yapacak, diğer arkadaşları izin verir vermez.. galip gelir, gelmez.. bunlar maçı satan adamı bağlamaz.. o elinden geleni yapar, öbür arkadaşları 10 gol atarsa cordoba ne yapsın?

sen kendi mantığının ne dediğini bir an kenara koy, şu iki şeye odaklan:
1. lucescu, bjk yöneticilerini çağırıp bu adamın maç sattığını söylüyor.
2. sergen ve tümer, kabze'nin o golünden sonra cordoba'yı neredeyse dövüyordu saha ortasında. eğer bu adamlar hissetmişse ne olduğunu, sadece o pozisyon için de değildir bu. onlar hissetmişse, senin-benim ne düşündüğüm çok önemli de değildir.

muyek dedi ki...

17 takim serefsiz , bir tek Fenerbahce serefli takim senin mantiginla. Senin gene cok kibar, terbiyeli tabirinle yazdigin , 421 milyon dolar alip, ac kopek doyuran Aziz Yildirim cok mu sucsuz, peygamber evladi mi ?

Neden 1 yazinda da demiyorsun, bu adam butun herkesi Fenerbahceye dusman etti diye? Benim babam mi cikti dedi, FB Cumhuriyettir, yok soyledir boyledir diye.

Toplum icinde bile bir birey kendini kalkipta herkesten ustun gorup, yukaridan bakarsa , dislanir. O yuzden 17 klubun FB'ye cephe almasi gayet normal cunku FB baskani takiminin uzaydan geldigini zannediyor kendi aklinca. Birazda cuvaldizi kendine batir, kalemini dogrult ve objektif Aziz Yildirim yazilari yaz.

Bir kerede Girayi Egemeni birak, delikanli gibi Lugano denilen serefsiz insanin yaptigi pislikleri yaz, nasil bacak bilek kirmaya kast ettigini yaz...

Koray dedi ki...

kardeşim slm,
walla agrıma gittiği için, bu sana yazıyorum, yayınlaman için değil ;
nereden başlıyacağımı bilemedim ki: )

1 ) BJK o Rize maçından sonra geçen sene ilk defa gitmedi Bursa ya, sadece geçen sene değil ondan önceki taraftarsız hiç bir gidişinde olay çıkmadı Bursa da, . Bu sene olayların çıkmasının tek nedeni ilk maçta bıçaklanan Bursalıların intikamının alınma çabasıdır.
2) BJK ın geçen sene Bursaya yattığını hem de Toraman ile Rüştü nün maçı sattığını söylemek abest ile iştigal. Rüştü kariyerinde belki de 50.kez aynı benzer golu yedi ( bknz: Hırvatistan çeyrek finali ) - Toraman geçen seneden beri diplerde ki bu adam maç satmak istese kendi kalesine gol atmak gibi gerizekalıca bir yöntem bulmaz herhalde..
3) Rize maçını satan BJK kulubu değildir, bunun ayrımını iyi yapın. Sedat peker ler aracılığı ile Sergen üzerinden futbolculara baskı kurulduğu o meşhur bant kaydında var .
Bir de açıkçası o sene Bursa nın düşmesini vicdanı olan her futbolsevr istiyordu. Sadece 1-2 hafta öncesi Rize yi Bursa da 2-0 geriden gelip nasıl yendiklerini, devre arası soyunma odasında Rize li futbolcuların dayak yediğini herkes unuttu galiba..

4)Geçen seneki FB- TS maçında TS ın direndiğinden nasıl söz edebiliyorsunuz ben analamıyorum açıkçası. Girilen 9-10 net pozisyonu geçen sene FB hangi takıma girmiş, TS kime bu kadar pozisyon vermiş. Onur un üzerine vurulan en az 5-6 net gol pozisyonu var. Ve bir de TS un kaçırdığı şampiyonluğu intikamı olarak bu olaya bakan bir de camiası var

5)Cordoba o topu 90.dakikada oyuna sokuyor o dakika sahada topla her istediğini yapacak kaç tane futbolcu kalıyordur ki adam topu öbür yarısahaya atmış, ne yapacaktı beraberliğe mi yatacaktı ki iş yine BJK adının dışında bireysel bir futbolcu performasında, yani kuluple ne alakası var.

6)Yıldırım Demirören demeci ise son derece çirkindir, o koltukta oturan birinin ağzından çıkmaması gereken şeylerdir. Ama olayın bu kadar büyütülmesi için agzından çıkanı eyleme dönüştürme çabasına bakmak lazım. Ne yapmıştır bu adam GS şampiyon olsun, hiç bir şey.. O zaman nerede teşvik nerede şike ??
7) 100. yılda bize göre rüya kadro ve Luce nin sene içinde karşılaştığı ve hatırlayabildiğim bir kaç hakem hatası örneği:
-Ligin ilk maçı Bursa deplasmanı 2-2 biten maçta bursanın bir golu ofsayt- diğeri olmayan bir penaltı
- BJK istnbulspor maçı Pascal 10 dk. da çıkan 2 tane anlamsız sarı kart
- BJK Göztepe maçı 2-2 biten maçta verilmeyen 2 penaltı
- BJK-Altay maçı henüz 30. dakikalarda Tümer e kırmız kart ki federasyon bu kart karşılığında Tümer e 1 maç dahi ceza vermemişti
- BJK- FB KAdıkoy deki maç, Abdullah Kaan Dobra yı indiriyor ki benim hayatta gördüğüm en bariz penaltı listesinde mutlaka ilk 5 tedir, karar devam

Ha lehimize de hatalar yapılmıştır, hem de birden fazla kezdir, ama tüm bunlar olurken kollanmaktan bahsedilebilinir mi ?

8) Yatma arıyorsan FB nin Noumanın elini şortunua soktuğu maç FB nin İnönü deki halini hatırla. FB kaptanı Rüştüye maçtan önce Kapalı dan verilen çiçekleri hatırla..

Sonuç masum değiliz hiç birimiz :)

Camia olarak bu seneki paranoyak ruh haliniz korkutucu, bunu söylerken TS un hakemlerden çokça kıyak gördüğünü fark etmiş biri olarak söylüyorum..

Sağlıcakla kal ..

ve bir de SEba lı dönem ile şimdiki saçma sapan dönemi karşılaştırmadığımı, bu adamların savunmasını yaptığımı da sakın düşünme ..YD gidene kadar bize rahat yok

Gündüz Feneri dedi ki...

@muyek

kardeşim, elbette mecbur değilsin şu blogdaki bütün yazııları okumaya ama bak sağ tarafa arama motoru koyduk; sana zahmet aziz yıldırım yazıp onunla ilgili ilk 2 sene yazdıklarımı bir oku. türk basınında tek allahın kulu yazabilmiş mi o yazıları, ondan sonra bir daha konuşalım.

aziz yıldırım, ilk 10 senesinden farklı olarak bu yıl haddinden fazla suçlanıyor, kendisine haddinden fazla çamur atılıyor. bu yüzden sen toplum içinden örnek veriyorsun, ben de türk insanından veriyorum: türk insanı her zaman mazlumun yanında olur. siz de dünyanın en sevimsiz adamına o kadar saçma sapan şike çamurları attınız, o kadar küfür ettiniz ki statlarda, ben o adamı savunmak durumunda kaldım.

bir de kendinize bile itiraf edemediğiniz bir şey var, onunla yüzleşin önce, ondan sonra konuşalım. o da şu: sizin derdiniz aziz yıldırım falan değil, bizzat fenerbahçe'nin kendisi. fenerbahçe'nin başarılı olmasını istemiyorsunuz, aziz yıldırım'ı da fener nefretinin temeli olarak bahane ediyorsunuz. yoksa aziz yıldırım bu yıl size sevimsiz gelecek ne yapmış? kendi kulübünün çıkarlarını aştı adam, bütün kulüpler için savaşıyor. bir teşekkürü bile çok görüp adamı maç satın almakla suçluyorsunuz. bence ayıp kelimesi bile yetmez bu yaptığınızı anlatmaya...

Gündüz Feneri dedi ki...

@koray

senin dediğin her şey, sarf ettiğin her cümle başımla beraberdir :) görüşler ayrı olabilir ama senin yazdığın argümanların hiçbiri benim fikirlerimi değiştirmeye yetmiyor kardeşim.. benimkilere inanıp inanmamamak herkesin kendi tercihidir ama sen de biliyorsun ki, ben g.tümden konuşmam. gerçekten inanmasam, bana göre açık-seçik kanıtlarını görmesem bu teorileri üretmem.

bu seneki paranoyaklığımız gerçekten de dikkat çekici ama şunu unutma, biz böyle değildik bu sene olduk :) bakan'ın takımıyla siz yarışsaydınız, o rezillerin attığı çamurlara siz muhatap olsaydınız, 15 puanı hakemlerle aldıktan sonra yavuz hırsızlık yapıp fener'i maç almakla suçlamalarına siz tanıklık etseydiniz, yemin ediyorum kafayı yerdiniz. trabzon kadar yorucu bir rakip camia yokmuş, bu sene hepimiz bunu net bir şekilde anladık.

neyse, hayırlısıyla bitsin şu sezon artık aq.

mojito dedi ki...

öncelikle şunu söylemek istiyorum sahalara ve bloglara geri döndüm...:)
sonra gündüz sadece şunu sormak istiyorum sana: hakem hatalarından, trabzona yapılan kıyaklardan bahsediyorsun sadece tek bir örnek bu haftaki karabük-fb maçındaki selçuk' un pozisyonunda sen hakem olsan kırmızı kartı 3. saniyede mi yoksa 10. saniyede mi çıkarırdın bunu merak ediyorum... ayrıca dip not ilk yarı oynanıyor maç 0-0, karabüktesin...yani neymiş biraz da aynaya bakmak lazımmış.. saygılar sevgiler...

Gündüz Feneri dedi ki...

@mojito

eksikliğin o kadar derinden hissediliyordu ki..

Koray dedi ki...

@gunduz feneri
"trabzon kadar yorucu bir rakip camia yokmuş"

hahaha :) bu bomba işte..bence futbolun AKP si onlar, her daim haklı, yalan söylemede son derece rahat, usta ve arsız..kolay gelsin walla..