25 Mayıs 2011 Çarşamba

Emenike, Sezer, Selçuk..

Fenerbahçe, ben başta olmak üzere pek çoklarının beklentisini boşa çıkardı ve Selçuk İnan'ı G.Saray'ın almasına müsaade etti. G.Saray, Fatih Terim'in harcadığı çılgın paralarla kulübü batağa sürüklediği 2002/3 dönemini fazlasıyla hatırlatıyor. Yıllık 3.5 milyondan toplam 17.5 milyon avro vereceklermiş Selçuk'a, hayrını görsünler. Tüm samimiyetimle inanıyorum ki, takımın menajeri ve hocası olan Aykut ile başkan Aziz Yıldırım çok isteseydi alırlardı bu oyuncuyu ama almadıklarına göre hem o kadar istekli davranmadılar hem de muhtemelen planlar dâhilinde alternatifi hazırdır. Sezon ortasında adı geçen oyunculardan Pazienza, Pizarro, Lass gibi oyuncuların hepsi Fenerbahçe için inanılmaz katkılar verir. 32 yaşındaki Pizarro mesela, Aykut'un tarif ettiği "kaliteli pas"ın tüm dünyadaki elit isimlerinden biri. Ayrıca müthiş bir presçi. Lass ise hem bu özellikleri haiz hem de genç. Her durumda takımın kalbi olan o mevki için Aykut'un futbol aklına güveniyor ve inanıyorum.

Sezer Öztürk ise ülkenin en iyi futbolcularından biri. Gerçi Özer için de böyle diyorduk ama sakatlıklardan bir türlü kurtulamadı ve 2 yılda takıma hiçbir şey vermedi. Ama Sezer fazla sakatlanmayan, lider özellikli, inisiyatif alan, iki ayağıyla da topa vuran, oyun zekâsı yüksek müthiş bir oyuncu. Eksikleri ise pres gücünün yüksek olmaması ve aslen Alex'in mevkiinde oynaması. Gerçi sol açıkta da Trabzon maçında resmen döktürmüştü ama Alex'in olduğu bir takımda sol açığın Tuncay gibi biri olması gerekir. Sezer orası için yumuşak kalır.

Öte yandan Karabük'ün genç golcüsü Emenike de 9 milyon avro bonservis ile Fenerbahçe kadrosuna katıldı. 24 yaşındaki bu canavar, Fenerbahçe'ye uzun yıllar hizmet verebilecek ve mücadelesiyle taraftarın sevgilisi olacak bir isim. Bonservis parası yüksek gibi görünebilir ama kendisinin 1 milyon civarı alacağını düşününce o kadar da çok değil aslında. Ayrıca Avrupa'da bu performansta ve yaştaki oyunculara daha fazlası veriliyor. Niang'ın ilk geldiği güne göre oldukça gerileyen fizik gücü, Alex'in mücadelesizliği ile birleşince bence takımın yediği gollerin en büyük nedeni o bölgedeki yumuşaklık oldu sezon boyunca. Emenike bu açıdan bakıldığında çok önemli bir isim. Fenerbahçe'de çok başarılı olacağını, her sezon en az 15 gol atacağını ve savunmaya olan katkısıyla büyük bir boşluğu dolduracğını düşünüyorum.

23 yorum:

Orkun dedi ki...

Herşeyden önce fenerin en çok ihtiyacı olan ve en çok fayda sağlayacak adam olan selçuğun transferine bozulmamaya çalışsan da saklayamamışsın. Çatla biraz. Sezerin oynadığı mevki alexin olduğu yer. kupa maçında oynatırsınız. guiza niang semih gibi adamlar varken emenike de lüzümsuz oldu sizin için. ama sen kendini avutmaya devam et. evet terim çok para harcatıyor. batıracak bizi

Gündüz Feneri dedi ki...

@orkun

acıyorum sana, müstehzi bir şekilde gülüyorum. aç g.saray ile ilgili 100'den fazla yazımı oku, tek birinde bile yanılmış mıyım?

ne hâle geldiniz yahu, 90'lardaki durumumuzdan daha betersiniz. siz bu kafada olunca gs'ın g.tünü toplaması imkânsız. gene ağlayacaksınız sezon sonunda ama gene akıllanmayacaksınız. ne diyeyim.. yazık..

Metonet dedi ki...

sezer-özer benzetmesi iyi olmuş. sezer iyi ama biraz daha gelişmesi gerek. özer'in gelişimine bakarsak, sezer de yerinde sayabilir.

Emenike'ye gelince bence preko gibi olur. Fenerbahçe'de tüm oyun onun üzerine kurulmayacak, gücü fiziği de olsa, topu alıp hababam koşma şansı olmayacak. işi zor. Niang'ın kalitesine ulaşma şansı hiç yok gibi.

bonservisine de yazık. €9m'a bir ton aday var şampiyonlar ligi'nde oynayacak bir takıma gelecek. Anelka'yı €8m'a almıştı Fener.

Ama anadolu klüpleri bu sene eski hallerine dönüyor. tüm yıldızları istanbul'a geliyor. ilk 3, 3 büyük olur bu sene. daha çok eğleniriz bu sene.

Orkun dedi ki...

@ Gündüz feneri

Haklısın vah vah bize ne kadar kötüyüz değil mi 10 senedir. Perişan olduk rezil olduk.
Tam tersize sizde harikasınız muhteşemsiniz. Kupalara boğuldunuz destan yazdınız.
Sahi 10 sene de ne kadar kupa aldınız? Bir de 10 sene kötüyken şampiyonluk sayında 1 sayı öndesiniz.
Allahtan kötüymüşüz yoksa ne olurduk ?

Saygılar.

temel reis dedi ki...

ne eziksiniz siz ya isteselermiş alırlarmış da istemedikleri için gsye gitmiş :))))

sezere gelince tencere-kapak ilişkisi cuk oturmuş:

Hafta sonu, Spor Toto Süper Lig'de Eskişehir ile oynadığımız karşılaşmanın devre arasında, futbolcumuz Diego Lugano ile Eskişehirli futbolcu Sezer Öztürk arasında yaşanan olaya ilişkin olarak Sezer, kendisini arayan tüm basın yayın kuruluşlarına demeçler vermektedir. Futbolcunun günlerdir basına yansıyan açıklamaları, sporcu ahlakına yakışmamaktadır. İki sporcu arasında yaşanan olayı maçın hakemi değerlendirmiş ve bir karar vermiştir. Verilecek cezaya ilişkin diğer kararlar ise ilgili kurullar tarafından açıklanacaktır.
Verdiği yanlış ve tek taraflı bilgiler ile kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışan Sezer Öztürk'ün, bugün de gazetelerde Başkanımızı kendisine destek vermiş gibi göstermeye çalıştığı ve Başkanımıza bununla ilgili teşekkür ettiği haberlerini okumaktayız.
Bu durum, söz konusu sporcunun olayı ne kadar abarttığının ve çarpıttığının açık bir göstergesidir. Sezer Öztürk'ün artık susması ve saygıyla ilgili kurulların vereceği kararı beklemesi gerekmektedir.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

emenike zaten başlı başına kazık ama o parayla şampiyonluğuda satın aldığınız için avunun hadi

Adsız dedi ki...

kusura bakma da fenerbahce gozlugu ile bakıyorsun bir kere su bir gercekki emenike fenerbahceye yararlı da olsa verilen bonservis bedeli cok yuksek , youlalara , prekolara verilen bonservisleri hatırlattı bana. Selcuk'un da fenere imza atmaması seninde dedigin gibi fenerin parasının olmaması degil selcukun galatasaryı secmesidir. Emenikeye karabukun istediği para olan 9 m euro bonservis veren fenerbahce selcuka istediği parayı tabiki verecektir. Su bir gercek ki galatasary orta sahaya alabileceği en iyi turk oyuncuyu aldı. Gonul isterdi ki nuriyi mesutu alalım ama alınabilecek en iyisi selcuktu ve galatasarayda cok is yapacak diye dusunuyorum

Gündüz Feneri dedi ki...

@burkino

eziklik ne biliyor musun? selçuk'a verilen akıl dışı paraya rağmen "görmemişin oğlu olmuş, tutmuş şeyini koparmış" misali yine de sevinmek.. selçuk çok iyi oyuncu ama pirlo'yu mu aldınız birader? şu notu yazarken bile gülüyorum, yemin ederim.. çok acayip bir kitle oldunuz, alayınız.. sizi izlemeye devam edelim..

ilquer dedi ki...

Yaw sezon bitti bu GSliler hortladı. Ne güzel hiç konuşamıyorlardı biz de kafamızı dinliyorduk.

Gündüz Feneri dedi ki...

@ilquer

internet âlemi o kadar kafasız gs'lı ile kaynıyor ki, çekilmez bir durum. dediğin gibi, epeydir susmuşlardı, gene başladılar. hepimize sabır diliyorum.

Gündüz Feneri dedi ki...

bu arada pazienza'yı juventus almış, bedava bir adamı daha kaçırmamışlar. ölücü şerefsizler :)

Olympian dedi ki...

galatasaray selcuk u almamis, selcuk galatasaray i almis amk.

Gündüz Feneri dedi ki...

görüntü şu: 6 milyon bonservis vermiş oldular. 5 yıllık da 2.4 milyon. ayrıca maç başı ücretler var. ha, biz topuz'u daha pahalıya almıştık ve selçuk topuz'dan daha iyi oyuncu ama topuz transferi nevi şahsına münhasır bir transferdi. ayrıca o parayı biz bir kulübe verdik, oyuncuya değil. bir oyuncuya bu kadar taviz verilmez.

o gün onu eleştirenlerin bugün bu transfere sevinmeleri ise, onlarda gördüğümüz ve bizi artık şaşırtmayan ikiyüzlülüğün, şakşakçılığın basit bir örneği..

Adsız dedi ki...

selçuk yıllık 2 milyon euro alacakmış. bu düzeltmeyi yapalım bence. türkiye standardına göre düşük bir ücret. çünkü bu para hem bizim selçuk un hem de topuz un aldığı paradan daha az. yani adam tuttuğu takıma gitmiş. resmen bedava adamı kaçırdık. emre ile iyi bir ikili olurlardı.

ayrıca bu sene afrika uluslar kupası var. hem emenike hem niang çağırılır ve semih de takımdan ayrılırsa santraforsuz kalırız ocak ayında. bir forvet daha şart. ve mutlaka semih i elimizde tutmalıyız.

Adsız dedi ki...

dostum ne fenerliyim, ne gsli. ortada kendi kafanızdan uydurduğunuz bilgi kirliliği dolaşıyor. önce şunu bilelim. yabancı sınırı olduğu sürece yerli adam her zaman pahalıdır. her şartta sahaya çıkmak zorunda olan 5 yerli adam var. ama piyasada her takıma yetecek kadar yerli adam yok. o yüzden ki, topuz'a, köybaşı'na, selçuk'a, hatta çakma yetenek sercan'a dünyanın paraları isteniyor. ama 7+2 milyon euro ise emenike'nin fiyatı, o fiyata alınacak dünya kadar yabancı var. ayrıca 1 milyon civarı bir fiyata oynamasını ummak bence iyimser bir yaklaşım. ayrıca ilk defa bu seviyede oynaması, ocak ayında yobo, dia, niang ile birlikte afrika kupasına giderken de fb'nin başını ağrıtabilecek bir oyuncu.
buna mukabil, selçuk'un yeteneğinden ziyade fiyatı tartışılmış ki, gs kulübünün kamu aydınlatma platformuna gönderdiği yazı şu şekildedir:
" Profesyonel Futbol Oyuncusu Selçuk İnan ile 2011-2012 futbol sezonundan başlamak üzere 5 futbol sezonu için sözleşme imzalanmıştır. Bu sözleşmeye gore oyuncuya her bir sezon için 2.000.000 Euro sabit transfer ücreti ve maç başına 15.000 Euro ücret ödenecektir."
ne kadar doğru bilemeyeceğim...

mujdat dedi ki...

NTV SPor'un haberinin yalan oldugu ortaya cıktı oyuncunun yıllık alacagı para maximum 12.5 MM Euro
emenike ile kıyaslayınca cok ucuz kalıyor bence. Sonucta fazla milli takım tecrubesi olmayan 1.ligde sadece 1 sene oynamış yaşının kaç olduğu kesin olmayan bir oyuncu bile 9 MM EUR bonservis bedeli ile transfer edilip yıllık 1 MM Eurodan fazla alabiliyor...

muyek dedi ki...

Ya hayal aleminde yasiyorsun vallahi billahi, ha klube verdin ha oyuncuya verdin ikisinde de o para senden cikiyor degil mi :)

Mehmet Topuz 9 milyon eder mi , bir de onu yanitla Avrupa futbolunu bu kadar iyi takip ediyorsun, ornegin Balice 9 milyon $ verildi, Toshack saolsun aldi bizde , Mehmet Topuzu kime ne kadara satican veya katkisi nedir 9 milyon Eu luk :)

Adsız dedi ki...

Bence gereksiz, yetersiz ,vizyonu dar bir transfer oldu. Benzetmede cuk oturmuş zaten aynı vizyonsuzlukla yapılmış bir transfer gibi duruyor.
Benzeriyle birlikte rıdvanın aldığı preko transferine benzetiyorum ben.

Kağıt üstünde iyi bir seçim gibi görünen prekonun ne katkısı olduda aynı mihverde seçim yaptık?

Kimse bana “ama emenike….” diye başlamasın ben bu oyuncunun bizde 2.sınıf bir golcü gibi sırıtacağını sezonu tamamlayamayacağını düşünüyorum!

murat dedi ki...

"fener almak istemedi o yüzden gs aldı" nasıl böyle bir cümle kurabiliyorsun..ntvspor, rıdvan, hürriyet ve diğer medya epey etkilemiş olmalı ki seni galatasaray ın büyüklüğünü unutmuşsun...galatasaray bu coğrafya daki en köklü ve en büyük ve herkesin imrendiği tek markadır, biraz objektif bakabilirsen sen de görebilirsin bu gerçeği..

temel reis dedi ki...

KAP tan yapılan açıklama da kapak olsun hepinize ama pardon gs borsayı dolandırıyor hahaha

WarBlood dedi ki...

Galatasaray'la ilgili öngörüleri önceden mantıklı nedenlerle açıklardın.Çoğunda da haklı çıktın,eyvallah.Peki bu sefer neden başarılı olamayacak Galatasaray?Nedenlerini söylersen minnettar olurum.

Bu arada Selçuk bahsedildiği kadar para almayacak.Hem almış olsa dahi,Emenike'nin maaliyetini olağan karşılayıp,Selçuğun aldığı paralara vurgu yapmak ta neyin nesi hocam?Bu arada her 2 transferde bence başarılı,sırf fener aldı diye,emenike'yi kötüleyecek değilim.

İyi günler...

aethewulf dedi ki...

1- Yahu diyelim ki Emenike pahalı, bu parayı GS'nin veya BJK'nin bütçesinden mi ödüyoruz? Gidip kamu bütçesinden parayla mı Emenike alıyoruz kendimize? Hırsızlık mı var yolsuzluk mu var? Para Fenerbahçe'nin kasasından çıkıyor, Aykut Hoca böyle bir transferi uygun görmüş, kalanına da bu konuda susmak düşer. Ne demek Emenike pahalı, duyan da arkadaşın mutfak bütçesinden Emenike aldık zanneder.

2- Selçuk İnan değerli bir futbolcu tamam. Ancak ne zaman Galatasaray bir futbolcu aldı diye bu kadar sevinir, heyecanlanır hale geldi? Gelen futbolcu en nihayetinde Selçuk İnan, hadi Ronaldinho transferi olsa, Gerrard'ı getirseler böbürlenmeyi anlarım ama, en nihayetinde alınan oyuncu Trabzonspor'dan alınan bir futbolcu. Bu kadar heyecanlanacak, havalara girecek ne var? Bu kadar küçüldü mü Galatasaray?

3- Kümede kalmanın 30 mu 31. haftada mı ne kesinleştiği, toplam gol sayısı Alex'in gol ve asist sayısı kadar olan, kutsal kase olarak kabul ettiği Arda'yı hain, futbolcuları yeniçeri ilan eden, B Planı yok denildiğinde Rıdvan'a etmedik hakaretler bırakmayıp sonra Rijkaard'ı tam da B planı yok diye eleştirip arkasından da adamı arkasına teneke bağlayıp gönderen, gönderdiği Hagi'yi geri alan ve tekrar gönderen, Cesur Yürek diye Bülent Korkmaz'ı teknik direktör yapan ve sonra gönderen, 17 yaş altı takımının maçında Fenerbahçelilere saldıran, TT Arena'da oynanan maçtan sonra eski yöneticisinin ağlayarak televizyon kanallarına çıktığı, kendi başkanını ibra etmeyen, mahkemelik olan ve daha nice rezilliğe şu 2 senede imza atan bir camianın taraftarı olmanın zorluğunu tahmin etmeye çalışıyorum, ancak bu kadar heyecan yeter değil mi? Birazcık daha üsturuplu, birazcık daha yumuşak ve sessiz olmak gerekmez mi? Hem bunca rezaleti yaşayıp, sonra da sanki hiç yaşanmamış gibi büyük bir agresyonla arzı endam edip, etikten ve ahlaktan filan bahsetmek kolay olmamalı? En azından Tufan formasıyla sahaya çıkan Cemal Nalga gibi, bir anda Ünal Aysal, Fatih Terim, Selçuk, Elmender gelince her şeyin tertemiz olacağını, bu yeni forma altında kimsenin sizi tanımayacağını düşünmek çocukca değil mi? Evet Selçuk İnan Galatasaray'a gitti ve Galatasaray'ın ne olduğunu biliyoruz, keşke siz de bu aralar daha iyi bir Galatasaray talep etseniz.

mujdat dedi ki...

aethewulf emenikeyi fener alınca kendi kasasından alıyor kime ne oluyor.
Gs seulcuku alınca kendi kasasından almadıgı icin herkes bos bos konusuyor nasıl bir mantık..

ayrıca bu pahalı muhabbetini once yalan haber yapan ntv ve hurriyet baslattı sonra fener blogları..
keske tepkini onlara da koysadın ve deeydin ki kardesim gs kendi cebinden oduyor size ne!!

aethewulf dedi ki...

@mujdat: ntvspor galatasaray'ı selçuk inan'a çok para verdiği için eleştirmiyor ki, kap'a yanlış beyanda bulunup vergi kaçırdığı için eleştiriyor. arada fark var. daha sonra gsli blogcu arkadaşlar çoşuyor, ntvspor galatasaray'ı neyle itham ediyor anlayarak kızıyorlar ortaya çıkıyor ki gerçekten de galatasaray eksik beyanda bulunmuş, "sehven"

olabilir, ama ntvspor'a kızacak bir şey yok, sehven eksik beyanda bulunacaklarına basiretli davranıp neyse selçuk inanla anlaşmaları beyan etselermiş.

yoksa bana ne gs kime kaç para vermiş, bütçelerini düzgün yönetmelerini ancak tavsiye ederim, kendileri bilir.