7 Şubat 2011 Pazartesi

Hep aynı tiyatro

Bu ülkede Fenerbahçeli olmayanlar, Fenerbahçe ne zaman şampiyonluk yolunda kararlı adımlar atıp favori durumuna gelse aynı tiyatroyu sahnelemeye başlıyor senelerdir. 100 yıllık iki camianın yönetici pozisyonundaki zavallılar tarafından aynı matbaaya pankart hazırlatıp aynı hafta maçlara o pankartla çıkıldığını bile gördük vakti zamanında. Ve belirtmeliyim ki, dünya gözümle 28 senedir seyrettiğim Türk futbolunda bu iki camia hiçbir zaman o pankart olayından daha fazla aşağılanmamıştır. Cahil-cühela taraftarlarına popülist mesajlar vermeler, barkovizyon gösterisi hazırlayıp hakem hatalarından söz etmeler, basın toplantıları, hakeme düdüğünü astırmalar, federasyonu tehdit etmeler, MHK'ye verip veriştirmeler, Fener en sonunda şampiyon olduğunda da rakibi satın almakla suçlamalar.. Hepsini gördük. Bu iftiraları atan bütün şerefsiz, namussuz, ahlâksız ve onursuzların hiçbirinin takımı, son 10 yılda bir kez bile şampiyonluğu son haftada kaybetmedi ama, ne kadar enteresan değil mi? Bilakis, 99. dakikada olmayan penaltılarla gol atıp şampiyonluk kazanan onlar.. 28 yıldır Türkiye kupası alamamışlıkları da yok, zira 119. dakikada durum 1-1 iken lehlerine yine olmayan bir penaltı çalınıp o kupayı hediye olarak alan da onlar.. "Biz seni koruruz, sen cesur ol" diye hakemleri koruma altına alan da onlar.. Mafyanın, polisin ortaya çıkardığı ses kayıtlarında "100. yıl şampiyonluğunda hiç mi payımız yok ağa?" diye sorduğu da onlar.. "Şampiyon biz olalım, kupayı da Beşiktaş alsın" diyen de onlar.. Fener şampiyon olmasın diye geçen yıl Fener'in rakibine son hafta maç satan futbolcuların takımı da onlar.. Fener ortadan çekildiğinde ise birbirini hayasızca yiyip, rakibinin oynadığı takımın oyuncularına birkaç tır dolusu son model araba göderen de onlar.. Evet, bu ülke futbolunda onlar sayesinde görmediğimiz hiçbir namussuzluk kalmadı..

Şimdi de son 3 haftada 7 puan kaybedip, Fener'in gidişatıyla iyiden iyiye telaşa düşen Trabzon katılmış onlara.. Söz konusu kulübün başkanı, "Federasyonda pek çok Fener tandanslı yönetici olduğunu ama Fener'in kayrıldığını düşünmediğini" söylemiş.. Bununla birlikte totalde üç ("loser") kulüp olmuş oldular, tıpkı "Three Musketeers" gibi.. "All for one, one for all" hadisesi yani.. Hangisi Athos, hangisi Porthos, hangisi Aramis, kendi taraftarları karar versin buna.. Ama benim naçizane merak ettiğim iki şey var: Kelli felli, kıçındaki kıllar bile ağarmış bulunan bu adam(cık)lar, koca camiaların başkanları, sözüm ona saygın iş adamları, tüm bu rezillikleri yapıp bu lafları ettikten sonra akşam eve gidip karısının çocuğunun yüzüne utanmadan nasıl bakabiliyor? Ve ayrıca bu kadar büyük üç camianın içinde, kongre üyeleri arasında, çok derinlerde bir yerde, başkan yapacak tek ama tek bir tane delikanlı adam yok mu?

11 yorum:

Adsız dedi ki...

ağzına sağlık, on numarasın.

Adsız dedi ki...

geçen senede aziz bi oyun oynadı son 10 haftada ama ilahi adalet emeline ulaşmasını engelledi.

bu sene de aynı oyunu bu kez devre arasında oynamaya başladı.hakemlere bi ayar çekti aziz bunu birçok fb li biliyor ama işte şampiyonluk gelsinde diye düşünüyorlar.

artık gönlüm rahat olayları izliyorum sadece.geçen sene çok kızmıştık.ama ilahi adalet son hafta o top girmedi.planlar işliyordu oysa.hesaplayamadıkları birşey vardı.ilahi adalet ve vicdanlar!

geçen sene bursanın şampiyon olması fb nin yaptıklarını temizlemedi şüphesiz.

bu sene o ilahi tokattan ders alıp akıllarını başlarına almamışlar ki aynı stratejiyi tekrardan devreye soktular.

Gündüz Feneri dedi ki...

@adsız

geçtiğimiz haftalarda burada mojito nickli bi arkadaş vardı, bence onunla irtibata geçip bir an önce evlenin siz. birbirine bu kadar benzeyen, bu kadar eşit derecede saçmalayan, bu kadar "çok laf edip hiçbir şey söylemeyen" iki kişi görmedim üç yıldır şu blogda..

ciddiyim..

Adsız dedi ki...

2001 de ve 2004 de elde edilen haksız şampiyonlukların faturaları kesildi.denizlide ve son yılda şükrü saracoğlunda.hep bu düzenbazlıkların arkasından nedense fb çıkıyor.

luce açıkladı bunları zaten.sana tavsiyem objektif fbli isen bunları bi araştır.neden fb böyle düzenbaz oldu.para var ama buna rağmen başarı gelmeyince başka yollara sapıyorlar.

hakem odası basmakta alışkanlık oldu.saha içinde de hakemleri şamaroğlanına çeviriyorsunuz topçuların itirazlarıyla.

ayrıca bu hakem itirazlarının 2! nedeni var. biri zamanı çalmak.diğeri hakemi sonraki kararında etkilemek.toplu itiraz edin diye aziz taktik vermiş anlaşılan.herkese sarı kart veremiyor o zaman hakem.

tabi birçok fbli biliyor bunlarıda işine gelmiyor.

WarBlood dedi ki...

Hocam sende iyi biliyorsun ki bunları yapan sadece Galatasaray'lılar ve Beşiktaş'lılar değil.Ne zaman bir takım önde olsa,rakipleri illa ki birşeyler bulup rakiplerinin başarılarını baltalıyıp kendi başarısızlıkklarını örtbas etmeye çalışırlar.Bunun rengi yok.Her takım yaptı bunu.Öyle bir bahsetmişsinki sadece Fenerbahçe'ye yapılıyor bunlar.Çok değil daha bir kaç ay evvel,Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım'da aynı şeyleri yapmadımı?Senden daha objektif olmanı beklerdim...

Gündüz Feneri dedi ki...

@adsız

tam bir geri zekâlısın. aynı zamanda çocuksun. fener bu kadar katakulli yapan bir takım olsa, son 16 dakika kümede kalması kesinleşmiş denizli'ye niye 3-5 teklif edip satın almıyor? fener'in kaçırdığı şampiyonluklara bir bak 15 senedir, tablo tamamen ortada.

ama diyorum ya, sen tam bir geri zekâlısın. o yüzden baktığını görmeni, gördüğünü anlamanı, anladığını özümsemeni falan beklememek lâzım.

Gündüz Feneri dedi ki...

@warblood

kardeşim, seni severim. çok düzgün bir gs'lısın. ama benim yazdıklarımı maalesef yanlış anlamışsın. aykut ve aziz yıldırım 2 ay önce aynı şeyi yaptılar diyorsun. benim zaten münferit bir şekilde gösterilen tepkilere lafım yok ki! benim söylediğim şey, fener potaya girip favori hâline geldiğinde "diğer üçünün senkronize olarak" ötmeye başlaması.. bak bugün de ibrahim üzülmez çıkıp fener maçları ile ilgili bir şeyler gevelemiş. bursa geçen sene tamamen hakemler ve federasyonla şampiyon oldu ama hiç kimse onlarla uğraşmadı. bu sene de aynı şey, bursa sinsi sinsi geliyor ama herkesin derdi fener ile..

sıradan bir taraftar olsak "fener bunların annelerini çok üzmüş zamanında" derdik ama terbiyemiz elvermez. öte yandan görünen tam da bu. gs, bjk veya trabzon şampiyonluğa giderken fener'in bunlardan biri ya da ikisiyle, diğerine karşı birleştiğini gördün mü? ama onlar fener'e karşı birleşiyor işte..

islam çupi "fener'in büyüklüğü başka bir büyüklük" derken boşuna konuşmamış.

umarım derdimi anlatabildim. kal sağlıcakla..

Adsız dedi ki...

geçen sene bütün vicdanlar birleşti ve son maçta o top içeri girmedi. bu insanımızın adalete verdiği değeri gösteriyor.ha fener akıllanır ve saha dışı katakulli işler yapmazsa insanlarda fenere sempati ile bakabilirler.

Adsız dedi ki...

ha bunları niçin yazıyorum. gizli şeyler yapıyorlar ve bunu insanlara yutturuyorlar.yutmuyoruz .

Gündüz Feneri dedi ki...

@adsız

topun son maçta içeri girmemesi "insanlarımızın adalete verdiği değeri" mi gösteriyor? kaç yaşındasınız arkadaşım siz, nerede büyüdünüz aq? bunlar nasıl cümleler, nasıl dimağlardan çıkıyor?

comegys dedi ki...

Fener şampiyon olsaydı ateist mi olacaktınız.Adamların ilahi adalet anlayışı bile çıkarcıvebencil .ilahı adaleti bile fenerbahçenin şampiyon olamamasıyla ilişkilendiren ve inancını bile fenerin üzerinden tanımlayan beyinsizlerin sayısının bu kadar çok olması gerçekten endişe verici.bırakın futbolu sporu,inancı falan.Fener şampiyon olur veya olamaz ama dünyayı bu kadar embesilce bir bakış açısıyla algılamak için gerçekten tek hücreli yaşam formu yetilerine sahip olmak gerekir.