5 Şubat 2011 Cumartesi

Defolara rağmen müthiş galibiyet

Son haftalarda Güiza'yı bile aratmaya başlayan, topun rakibe geçtiği her anda ellerini beline koyarak adeta g.tünden soluyan, yürüyecek hâli yokmuş gibi görünen ve bu formuyla asla oynatılmaması gereken Niang sol açıkta.. Semih sünepe görüntüsüyle rakip stoperler arasında sinmiş.. Alex yine gayretli ama Emre son derece vasat oynuyor.. Topuz ve Cristian bence sahanın en iyi oyuncuları ama Bekir, Simpson karşısında yine rezil olmuş vaziyette.. Üstüne üstlük bir de 55. dakikada yenik duruma düşülmüş.. Böyle bir maçı 3-1 kazanmak adeta şampiyonluk habercisi ve tek kelimeyle muhteşem bir hadise..

Ama öte yandan, Aykut Hoca'nın tercihlerinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Okan, Yeni Malatya maçında kendi kalesine gol attı diye onu silmenin mantığını anlamış değilim. 1-2 yıl içinde Gökhan'ın bile yerini alabilecek kadar yetenekli gördüğümüz bu genç, her hâliyle Bekir'den daha iyi bir sağ bektir. Bekir benim nazarımda iyi bir stoper ve takımın rotasyonunda kendine yer bulabilir ama sağ bek olarak tek kelimeyle skandal bir futbolcu.. Yenilen golde maç boyunca sağ kanada sadece bir kez gelen Simpson'ı sol beke kadar takip edecek kadar şuurunu yitiren ve kendi bölgesinden golün yenmesine sebep olan da yine Bekir idi. Maç bu gol yüzünden kaybedilseydi ne olacaktı? Bu golde Bekir'in yaptığı amatörlüğe ve rezilliğe bir bakın, bir de Malatya'da Okan'ın kendi kalesine gol attığı pozisyona.. Hangisi daha acemice, takdiri okuyanlara bırakıyorum.

Lugano müthiş bir futbol oynadı, Yobo maç başındaki hatasına karşın iyi sayılır. Andre Santos ise fizik gücünü yakaladıkça tadından yenmez bir sol bek hâline geliyor. Yenilen golde pek fazla hatası olduğunu da düşünmüyorum. Ayrıca top Fenerbahçe'deyken her oyuncu her sıkışan pası Santos'a atabiliyor ve o da mutlaka olumlu şekilde kullanarak takımı rahatlatıyor. Teknik kapasitesi ve oyun zekâsı zaten muazzam ama ben geçen yıl deplasmanda Kader Keita'yı bile durdurduğu zaman bu adamın potansiyeline %100 kani olmuştum. İnşallah bu şekilde devam eder.

Cristian ise hep söylediğimiz gibi Selçuk'tan çok daha kaliteli bir oyuncu ama bu zamana kadar hep ruhsuz görünüyor(du). Bu maçta mecburiyetten oynatılmasına rağmen ortaya koyduğu performans ise bence çok olumlu. Eskiden olduğu gibi sadece kendi yarı sahasında alıp veren bir kimlikten de kurtulmuş durumda ve takımı sürekli ileri taşımaya çalışıyor. Kendisi de rakip ceza sahası ve çevresinde gol arıyor. Bu akşam maçın son saniyelerinde Gökay sol çaprazda topla buluştuğunda Cristian ceza sahası içine koşu yapıyordu, siz hesap ediniz.

Takımda istenen hava artık oluşmuş durumda. Yönetimin verdiği primlerin de son derece etkili bir katalizör olduğu söyleniyor ama varsın olsun. Parayla oynuyorlarsa parayla oynatırsın, bunca paraya rağmen ruhsuz oynayıp kaybederlerse öyle bir ceza verirsin ki bütün primleri geri alırsın. "Dirk ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirle uslanmayanın hakkı kötektir" demişler; para için oynayan adamlar da böyle sonuçlara katlanacak, yapacak bir şey yok..

Yine de ilk devrede sadece tek deplasman kazanabilen takımın ikinci yarıda Antalya ve Manisa gibi maçlardan üç puanla dönmesi, arada Trabzon'u da yenmesi müthiş bir olay. Gelecek hafta yine çok önemli Kayseri maçı var, Gökhan ve Selçuk da takıma dönecek. O maçı da kazanıp, oluşan tabloya bakarak İnönü'ye stratejik bir şekilde gitmek lâzım.

Manisa 1 - Fenerbahçe 3

7 yorum:

Adsız dedi ki...

bunlar hep şampiyonluk habercisi gf, biraz iyimser ol. yazılarını çok seviyor ve ilgiyle takip ediyorum ama karamsar bir havan var. takım seni bile çıkaracak bu havadan inşallah, bjk maçını bekle :)

Adsız dedi ki...

trabzon yarın puan kaybedecek, aha buraya yazıyorum.

burak

78ers dedi ki...

okan ile ilgili daha farkli saha disi sorunlar oldugu soyleniyor. aykut hoca gecenlerdeki aciklamasinda gokay'i rahatca sahaya surdugunu hasan'in da seneye o seviyeye gelecegini soylerken okan'dan hic soz etmedi. okan'in burnunu surtmek istiyor galiba.

Gündüz Feneri dedi ki...

@78ers

haklı olabilirsin.

Eren dedi ki...

abi sıkıntı kalite kadrosunda vs değil zaten. sıkıntı takımın saçma sapan mağlubiyetler alması. öyle bir maç oluyor ki en güçlü rakibimizi sahada silerken en zayıf rakibimize puan veriyoruz. Bunu bir aşabilsek kimse önümüzde duramayacak!

burock dedi ki...

Yine ilgiyle okudum, eline saglik. Andre Santos konusunda ben olumlu degilim; yine etkisiz(cizgi bindirmeleri az, ceza sahasina iyi orta yok, verkac yok), hucumda tehlikeli top kaptiriyor, arkaya adam kaciriyor. Okan konusunda ise disiplinli bir oyuncu olmadigini okumustum.

Gündüz Feneri dedi ki...

@burock

saol kardeşim. santos konusunda ayrılıyoruz ama senin de katılacağın üzere umarım ben haklı çıkarım.