28 Ocak 2011 Cuma

Neden iki ayrı stat?

G.Saray'ın stadyum sorununun (devlet eliyle) çözülmesinin ardından Beşiktaş da aynı konuda girişimlerini hızlandırdı. Fenerbahçe zaten kendi imkânlarıyla yaptığı bir gecekonduda kör-topal idare ediyor. Ali Sami Yen'in yeri gerçekten de çok kıymetli bir arazî, G.Saray buradaki üst kullanım haklarından vazgeçerek devlete kendi stadyumunu yaptırmış oldu ve bu durumun hakkaniyetli olduğunu savunuyor. Hoş, o üst kullanım hakkının hiçbir şartını yerine getiremeyen bir işgalci konumundaydı son yıllarda ama varsın olsun. Aziz Yıldırım'ın dediği gibi memleket, Arena gibi spor komplekslerine sahip olsun da nasıl olduğu önemli değil..

Yalnız benim senelerdir düşündüğüm bir şey var ki, kamuoyunda birileri tarafından neden dile getirilmiyor, gerçekten de şaşkınlık içindeyim. Şu ki, Inter-Milan, Roma-Lazio gibi bizimkilerin yanında çok daha güçlü ve büyük sayılabilecek kulüpler onlarca yıldır aynı stadyumları paylaşırken neden G.Saray ve Beşiktaş iki ayrı "mabet" yapmanın derdine düşüyor bu ülkede? Bu nasıl bir lüks, nasıl bir züppeliktir arkadaş? Neden, Arena gibi 600 milyon liraya mal olduğu söylenen bir stadyumda 15 günde tek maç oynansın ki? Bu kulüplerin ikisi de Avrupa yakasında olduğuna göre niye bu stadyum için devlete ortaklaşa para ödeyip burayı birlikte kiralamıyorlar? Fıstık gibi stat, ikisi de sezon başında kombinelerini satar, fikstür ona göre ayarlanır, biri içerideyken öbürü dışarıda oynar. Avrupa maçları için bile Uefa aynı uygulamayı yapıyor. Karşı karşıya geldiklerinde de, emsallerinde olduğu gibi ev sahibi olan stadyumun %95'ini alır, diğeri deplasmanda sayılır. Olay bu kadar basit. Madem bu stadyumu devlet yaptı, madem yollar ve metro vs. ile ulaşımı da rahatlatılacak yakın bir zamanda, böyle bir komplekste her hafta maç oynatmak çok daha akıllıca olur. Hem Seyrantepe ne Şişli-Mecidiyeköy, ne de Beşiktaş; her ikisi de olmayan bir bölge. Akıl-mantık-sağduyu bunu söylüyor, şöyle bir bakınca hiçbir sakıncası da görülmüyor ama millet g.t kadar İstanbul arazilerine hâlâ stat kondurma peşinde...

25 yorum:

Manusal dedi ki...

Kadıköyü paylaşın o zaman.

Adsız dedi ki...

hadi len stadı paylaştırmaya çalışma kendi aklınca...

Gündüz Feneri dedi ki...

@adsız

senin sülalende birbirinize len diye konuşuyor olabilirsiniz ama burası senin sülalenin çiftliği değil. aklımca hiçbir şey yaptığım da yok, dilencilikle ve onursuzlukla alınmış bir haksız kazancın ortaklaşa kullanılması ile üzerindeki şaibe de biraz ortadan kalkar diye düşündüm.

@manu

bu söylediğini nerenden söylüyorsun bilmiyorum ama 30 bin beşiktaşlı maç seyretmeye kadıköy'e gelir mi?

genel

ne çabuk sahiplenmişsiniz bu sadakayı arkadaş, bu ne böyle ya?

Adsız dedi ki...

çok iyi bir fikir bence

Adsız dedi ki...

''memleket, Arena gibi spor komplekslerine sahip olsun da nasıl olduğu önemli değil..''

nasıl olduğu önemli değil deyip altta da geçirmişsin.

bence nasıl olduğu önemlidir.

Adsız dedi ki...

Fesatlık kokan bir yazı daha...

Adsız dedi ki...

lan ne ezik taraftarsınız siz gs'liler ya! başkanınız dilenci gibi babacan ın karşısında ellerini kavuşturup sustu kaldı. resmen dilencilikle stat sahibi oldunuz. biraz onurunuz olsa o stada hiç çıkmazdınız kulüp olarak ama sizde o onur ne gezer! uefa kupasını alınca meclis kürsüsünden hocanız ve başkanınız para dilenmedimi? yazıklar olsun size!

Adsız dedi ki...

İşin teknik kısmı bir yana biyolojik açıdan da o stadı beraber kullanmalılar. Ne de olsa ensest kızkardeşler.

Adsız dedi ki...

hahahaha, ensest kız kardeşler ha? helal olsun kardeşim, ağzına sağlık.. bunlar değil miydi aynı matbaadan afiş bastırıp fener'e karşı güçbirliği yapan ezikler? aynı stadı paylaşmışlar çok mu allasen?

Schumy dedi ki...

Fenerbahçelilerin beyinleri almasa, almakta ısrar etseler de Galatasaray o stadı belli bir karşılık vererek almıştır, o karşılık da Ali Sami Yen Stadı arazisidir. Oranın kirasının ödenip ödenmediği de ne senin ne de başka bir Fenerbahçeli'nin derdi değildir, ödenmediğini de nereden biliyorsun çok merak ediyorum. Çıkıp şerefsizce konuşan TOKİ başkanının sözleriyle konuşuyor gibisin. Yok eğer bilgim var diyorsan burada açıkla da herkes bilsin, işkembeden sallamakla olmuyor.

Ayrıca stadı ortak kullanın demişsin, ilk postta güzel cevap gelmiş sana, karşıya geçmek Seyrantepe'ye gitmekten daha kolay olur Beşiktaş taraftarı için, fikstür ayarlamayı bile akıl edebildiğine göre vapur, deniz otobüsü vs. ayarlanabileceğini de söyleyebilirsin.

Fenerbahçe Stadı'nın dönemin Fenerbahçeli başbakanı Şükrü Saraçoğlu tarafından 1 liraya Fenerbahçe'ye nasıl hibe edildiği, o tribünler yapıldıktan sonra çıkarılan yıkım emirlerinin nasıl uygulanmadığı da ortada.

Bu işlerde büyük rant döner, senin benim gibi taraftarın anlayabileceği şeyler değil bunlar. Sen burada yazarak da hiçbirşeyi değiştiremezsin zaten amacın da ortalığı karıştırmak, ilgi çekmek :)

Helal olsun, ben kendi bloguma bile bu kadar yazı yazamıyorum. İlham veriyorsun bana. Durmak yok yola devam...

Gündüz Feneri dedi ki...

@schumy

"Çıkıp şerefsizce konuşan TOKİ başkanının sözleriyle konuşuyor gibisin."

bu lafı ederken asıl amacının anlaşılmayacağını zanneden, söylemek istediğini böyle g.tünü kıvırarak söylemeye çalışan, direkt şerefsiz diyemeyecek kadar erkek ol(a)mayan birinin aczini herkes görsün diye koydum mesajını. önce adam ol, bugüne kadar bütün eleştirilerini yayınladım burada ama haddini aşmayacaksın.

ayrıca bir kez daha senin gibi küçük beyinli, neden-sonuç ilişkisi nedir bilmeyen, analiz yeteneğinden yoksun fukara zihinli çocuklara söylüyorum: ilgi çekmek isteyen bir adam haftada 2 tane post yazmaz bloguna. hiç mi kafan çalışmıyor, yazdığın şeyleri yazdıktan sonra hiç mi okumuyorsun, gerçekten ilginç.

g.saraylı yavşak oğlu yavşak onca blog yazarı var piyasada, resilerinin izinden istikrarla gidiyor hepsi. siz de onları ve birbirinizi okuya okuya herkesi kendiniz gibi zannetmeye başlıyorsunuz. onca zararlı etkinizin yanında bir de bu var..

adam gibi bir eleştiri yaptığında o eleştiriye de cevap veririz konuyla alâkalı..

murat dedi ki...

kendinle çelişiyorsun.. yazında doğru düzgün direk söyleyemiyorsun ama damarına basılınca asıl düşüncen ortaya çıkıyor..
"dilencilikle ve onursuzlukla alınmış bir haksız kazancın ortaklaşa kullanılması ile üzerindeki şaibe de biraz ortadan kalkar diye düşündüm" başbakan da TOKİ başkanı da ve onların yalakaları da aynen böyle düşünüyorlar.. nedir bu galatasaray düşmanlığı anlamadım. daha önce de söylediğim gibi çok kolay sallıyorsun..altını doldurmuyorsun yazdıklarının..aynı tarz da bir yorum gelince de celalleniyorsun.

Gündüz Feneri dedi ki...

@murat

dediklerimde hiçbir çelişki yok, açıklayayım: ben bir fenerli olarak gs'ın bu konuda düştüğü duruma sadece ve sadece acırım. gs tarihi devletten nemalanma örnekleriyle doludur, bu yüzden alışığız bunlara ama başkanın devlet bakanı karşısında ağzını açamadan duruşunu görünce resmen içim parçalandı. bu yüzden acıdığım için blogda bu konuda yazı bile yazmadım. en az 20 kişi "niye yazmıyorsun?" diye sorduğu halde..

neyse, bana göre o stat bir sadakadır, sadakayı kabul eden de gözümde dilencidir. dilencilik de onur kavramının unutulduğu, unutulmak zorunda olduğu vs. yerde başlar. yani gs kulübünü idare edenlerde ve bu konuya destek veren tüm taraftarlarda onur diye bir şey kalmamıştır. ne halleri varsa görsünler, bizi ilgilendirmez.

ha, öte yandan stadyum güzel, yerinde de gördüm, müthiş bir tesis. yapılmış bitmiş, neyin kavgası yapılacak? insanlar bu kadfar onursuz olduktan sonra güle güle kullansınlar. sallamıyorum anlıyor musun? sadece uzaktan acıyarak seyrediyorum, o kadar..

Adsız dedi ki...

Her Fenerbahçeli Şükrü Saraçoğlu stadı denildiğinde benim de katkım var diye övünür. Bu beleş stadınızda sizin ne katkınız var?

Adsız dedi ki...

Arkadaş nasıl oturmuş şu stad içinize bok atmak için eveleyip geveleyip saçmalıyorsunuz ama 2 gram mantık yok söylediklerinizde. Kabul stadı beleşe yaptı devlet. Hatta sizin cebinizden çıktı stadın parası oldu mu? Rahatladın mı ? Sizin paranızla yapıldı Galatasaray sahiplendi iyi mi? "Adam gibi adam Tayyip Erdoğan" pankartı açan tribünden çıkıp ta sadaka edebiyatı yapmaman ayıp olurdu zaten :)

Gündüz Feneri dedi ki...

@pooliver

öyle bir pankart hiçbir zaman açılmadı, 6-0'lık maçta "fenerli başbakan" diye açılmıştı ve 8,5 yıl geçti üzerinden.. ayrıca o pankartı açan yalaka o.ç.larının tavrı bizi bağlamaz ki? ben başbakan olan zattan irrite olan biriyim ama fenerbahçeliyim, yapacak bir şey yok. memleketin yarısı ona oy verdiğine göre gs'lıların da yarısı veriyor demektir, onları ne yapacağız?

stadyumunuz sadaka işte kardeş, bunu kabul edin. dilendiniz, ezildiniz, itilip-kakıldınız, hor görüldünüz, hakarete uğradınız, kend, yatak odanızda küfür yediniz, bunların hepsini o beton yığını için sineye çektiniz (çekenler için konuşuyorum). yakışıyor bunlar size, tadını çıkarın.

Adsız dedi ki...

http://galeri.uludagsozluk.com/10/akp-li-fenerbah%C3%A7e-taraftar%C4%B1_9768.jpg

bu pankartta reddedilen konu yeterince açık sanırım. hayır kafalarda soru işareti kalmasın.

Gündüz Feneri dedi ki...

eyvallah adsız. ama benim pankartı açanlarla ve başbakanla ilgili görüşümü değiştirmiyor bu. ayrıca konumuzla da alâkası yok. sadakayı meşru göstermeye çalışanların saptırması sadece.

jbck dedi ki...

@gündüzfeneri

Reisleri stad açılışıyla ilgili tek bir yazı yazamadı neymiş olay siyasi, geçen senelerde başkanların tuttukları takımlar diye bir yazı yazıp, söz konusu Tayyip Erdoğan ve Fenerbahçe olunca, ondan da başka bir şey beklenmezdi diye birşeyler yazmıştı sonra sildi, şimdi başbakanın bir numaralı adamının gazetesinde yazıyor, ve sıktığı için çıkıp adam akıllı olan bitenle ilgili tek bir yazı yazamıyor. Böyle bir camia bunlar, bunu da yer yutarlar. Birileri de Kadıköy'ü paylaşın demiş, biz Beşiktaş'la birşey paylaşmaya alışkın değiliz ama siz son yıllarda Demirören etkisiyle birçok şey paylaştınız kupalar dahil olmak üzere, buna da alışırsınız.

Gündüz Feneri dedi ki...

@jbck

kardeşimsin, bu kadar mı doğru tespit yapılır? bu kadar mı iyi takip edip gördüklerinden doğru sonuçlar çıkarılır? büyüksün..

Olympian dedi ki...

yiksinlar saracoglu nu, bi tane de baska yere dikeriz. maketle filan vakit kaybetmeyiz 20 sene, cabuk biter. maddi anlamda sorun olacagini da dusunmuyorum.

murat dedi ki...

körler sağırlar birbirini ağırlar:) schumy güzel bir yorum yazmış sen hala kahvehane ağzıyla cevap yazıyosun.içerik olarak cevaplasan daha yerinde olur bence..
"öyle bir pankart hiç bir zaman açılmadı" demişşin adsız arkadaşım göndermiş linki, bu sefer de beni ilgilendirmez diyosun..ama sende haklısın prim yapıyor bu tip yazılar. bu arada o reis dediğiniz herifin de ultraslan denilen beslemelerin yaptıkları da ortalama galatasaray taraftarını bağlamıyor..genelleme yapmayın. sadaka ve onursuzlukla ilgili olarakta çok- alisamiyen in arazindeki üst kullanım hakkına hiç girmeden-basitçe şunu sorayım "mahallenize belediye tarafından yapılan parkı ya da herhangi bir sosyal tesisi sadaka olarak mı görüyorsunuz?"

Gündüz Feneri dedi ki...

@murat

öyle bir pankartın açılmadığını düşündüğümü belirttim. açıldığına dair link gelince de delikanlı gibi yayınladım. ama diyorum ki, pankart açılmış olsa da olmasa da mühim değil. konumuz da o değil. o pankart fenerbahçe'ye bedava bir stat falan da kazandırmadı. 3-5 çocuğun biraz harçlık karşılığında açtığı bir şeydir. bizi bağlamaz.

reis dediğin adam ise sadece reis değil allah ve peygamber blog camiasında. bütün gs'lı zibidi blogcular sıçsa onun bokunu yiyecek neredeyse. nasıl iğrenç ve tutarsız bir adam olduğunu arkadaş yukarıda yazmış zaten.

siz de işinize gelmeyince böyle abuk sabuk şeylerle konuyu saptırıyorsunuz. mahalleye yapılan parkı sadaka olarak görmez hiç kimse ama o park mahalledeki tek bir aileye peşkeş çekilse sen ne dersin? o aileye "gecekondunuzun arsasından vazgeçtiniz bu park için ama o gecekonduda işgalciydiniz, açlıktan geberiyordunuz, paranız yoktu" dense herkesin içinde, o ailede biraz onur varsa o parkı alın bir tarafınıza sokun der. ama gs camiası onur kavramını unutalı çok oluyor.

Adsız dedi ki...

senin nasıl bir usluba sahip olduğunu önceki yazılarının altındaki yazılarda bizzati gördük

Gündüz Feneri dedi ki...

@adsız

senin nasıl bir türkçe bilgisine sahip olduğunu da "bizatihi" kelimesini "bizzati" şeklinde yazmandan anlamış oluyoruz.

ayrıca hangi adsızsın, bu cevabı hangi söylediğime istinaden yazdın onu bilmiyorum. o kadar çok adsız var ki..