25 Kasım 2010 Perşembe

Türk futbolu utansın

Bursa'nın Şampiyonlar Ligi'nde düştüğü şu kepaze durum kimleri utandırmalı, bilmiyorum. En başta geçen yıl 9 puanı sahaya çıkmadan alan, son haftalarda rakiplerine hiçbir penaltı verilmeyen, Beşiktaş maçında Toraman'ın ve Rüştü'nün asistleriyle şampiyon olup kendini dev aynasında gören Bursa takımının mensupları utansın elbette. Bu halleri nedir böyle, neyle açıklanabilir? Öyle ya da böyle, Türkiye'nin şampiyonu olmuş bir topluluk, tecrübesiz de olsa bu duruma düşer mi? Başta Ertuğrul Sağlam olmak üzere, oynadıkları hiçbir maçtan ders almaz mı? Beşiktaş ile Liverpool'dan 8, Metallist'ten 4 yiyen Sağlam'ın takımlarına şimdi Şampiyonlar Ligi'nde gol yeme rekoru kıran Bursa da ekleniyor. Yazık..

Ama asıl yazık üç büyüklere tabii ki. Onların, mevcut tablodan daha da fazla utanmaları lâzım zira bu Bursa geçen yıl ve bu yıl hepsinin üstünde yer alacak kadar puan toplamış ligde; Bursa buysa onları nereye koyacağız? Uluslararası futbola bu kadar yabancı bir takım ligde diğer takımları rahatça (bu haftaki Manisa maçı misal) yenebiliyorken, onlar nasıl oluyor da puanları ulûfe gibi dağıtıyor rakiplerine? Ve daha da önemlisi, üç büyükleri bu hâle düşürmüş yönetimlerden, o kulüplerin "sahibi" olan kongre üyeleri nasıl hesap sormuyor? Muhalefetler nerede? Eğer muhalefet etmeyeceklerse o kongrede ne işleri var?

Şu Bursa'nın şampiyon olduğu ligin değeri yaklaşık 450 milyon dolar, inanabiliyor musunuz? İspanya'nın şu anda vasat takımlarından biri olan Valencia'dan iki maçta 10 yiyen Bursa yani.. Neremizle gülelim bu işe, bilemiyorum. Böyle bir ligi ne diye ateşli ateşli seyrediyoruz, onu hiç anlamıyorum. Anlayabilen de beri gelsin diyorum..

(Valencia 6 - Bursa 1)

6 yorum:

Metonet dedi ki...

bize müstahak diyeceğiz.
bir hafta 4-5 atıp diğer hafta deplasmanda yenilen de, 4 haftadır gol atamayan da, kaç haftadır kendi sahasında galip gelemeyen de 3 büyükler.
13-7-3 yıldır hala bu adamlar orada durabiliyorsa, onlara değil de bize yazıklar olsun.
devre arası pahalı transferlerle boyarlar yine gözlerimizi.
172 desibel, 52000 kişilik stadlar, HELL'ler de 15 takım için cennet olmaya devam eder.

Skywalker dedi ki...

Kesinlikle katiliyorum. Ben de kendi blogumda ayni konuya degindim. Eger bu sonuclari 3 buyukler alsaydi, simdi yonetim, teknik kadro yerden yere vurulurdu. Ama Bursa'ya gelince tecrubesiz denilip geciliyor. Gecen sene Unijera'da ilk kez katildi ve 8 puan topladi oysa.

Ashita he Free Kick

Skywalker dedi ki...

Bir de su acidan bakilmasi lazim 3 buyukler elestirilirken:

Bursaspor Devrimi

mojito dedi ki...

mynet' teki yoruma bakarmısınız allah aşkına. bursaspor tarih yazdı. bu herşeyi anlatıyordur heralde. 1 gol attı diye göklere çıkarılan türkiye ligi şampiyonu. yazık kere yazık. türk futbolu bu hallere mi düşecekti? ama beter olsunlar. 1 şampiyonluk alınca kendilerini büyük statüsüne koyan bursalılara da kapak olsun bu durum. bir beşiktaş taraftarı olarak bu düştükleri hali keyif ve büyük bir huşu içerisinde izliyorum.

Metonet dedi ki...

bu arada o gol olmasa ve rangers'a da gol atamadan yenilseydi, 8-0'ın üstüne bir de en kötü takım rekorunu kırılmamak üzere ertuğrul ele geçirecekti.

ERKUT dedi ki...

tecrübe geyiği iyice baydı artık. ne tecrübesi neyin tecrübesi. kadrodaki bir çok oyuncu 20'li yaşların sonunda Ergiç , İnsua , İvankov , Ömer , Batalla hatta bu maç dışında devamlı oynayan Ali Tandoğan gibiisimlerin olduğu kadronun eksikliği tecrübe değil bence Bursa ve Bursa temsilinde Avrupa kupalarına çıkan takımlarımızın sorunu tecrübeden ziyade takım kurgusu ve kalite ...Son olarak geçen sezon 6 puan herkes için çantada keklikti.