14 Kasım 2010 Pazar

Müstahaksınız

G.Saraylı blogger veletler, sözüm ona bu ülkenin okullarında eğitim almış, okuyup yazmasını bilen ama ruhları dünya üzerindeki en cahil insanları işaret eden o zavallılar ordusu bu gece ne düşünüyor acaba? Rijkaard'ın 1.5 sene boyunca adeta b.kunu yiyip, onun gittiği gün Hagi'ye marşlarla kucak açan ikiyüzlü reziller, "hepimizde umut var" diyen körler şimdi zerre kadar utanıyor mu? Hiç zannetmiyorum. 2.5 yıldır G.Saray ile ilgili ben ne yazdıysam (G.Saraylı olmadığım halde) oldu, onlar ne dediyse hepsi g.t oldu. Ama bunların önemi yok. Önemli olan, bunların hepsi büyüyecek, bir takım pozisyonlarda işlere girecek, belki ülke yönetiminde söz sahibi kişiler olacak. Yazık..

Futbolu mutbolu boşverin. Haksız olmaları da çok önemli değil. Ama G.Saray'ın şu günkü hâline bakın, sonra onların 2 senedir çizdiği tabloya bakın, insan zekâsının söz konusu olduğu yerde "bu kadar büyük bir fark" olabilir mi? Bu ülkede eğitim almış gencecik çocuklar bile bu kadar geri zekâlı, bu kadar gerçeklikten uzak, bu kadar cahil, bu kadar erdemsiz olduktan sonra Fener'in, G.Saray'ın ne önemi var?

Hepsine bu geceki tablo kutlu olsun, tadını çıkarsınlar. Erdem sahibi, başından beri gerçek tabloyu görebilen çok çok azınlıktaki G.Saraylı arkadaşlara ise sabır diliyorum.

G.Saray 0 - Manisa 2
(Makukula, Simpson [p])

27 yorum:

Adsız dedi ki...

bu yazınla sen de o eleştirdiğin blogger dan farkın olmadığını kanıtladın.
taraftar iyi günde de kötü günde de takımının yanındadır. işler iyi giderse gerekirse hocasının yalakası olur, hocası kovulursa da yeni gelene kucak açar.
şimdi yazını tekrar okudum umarım sen bu ülkede iyi bir yerlere gelmezsin çünkü gerizekalı hırsın sayesinde bir-iki nakam sahibi olursun ama mutlaka ve mutlaka dibi görürsün.
be adam alt taraı amatör blogger camiası. isteyen istediğini yazar. sana ne. sana mı soracaklar ne yazacaklarını. sen yazarken sordun mu başkasına..

mojito dedi ki...

az bile söyledin ağzına sağlık kardeşim. galatasarayın bu hallere düşeceği daha başından belliydi. adnanlarla bu işi olmaz. hatta o sinsi tugayla(amacı hagiyi gönderip tek başına koltuğa kurulmak olduğu gün gibi aşikar), fubolculuğu çok büyük ama gittiği her yerden kovulmuş teknik direktörlükten anlamayan hagiyle olmaz kere olmaz. yazık diyorum ama düşüktükleri bu hale götümle anıra anıra büyük bir huşu içinde gülüyorum. teşekkürler adnanlar bize eğlence çıkardınız kötü geçen şu günlerimde beni mesut bahtiyar ettiniz. allah sizi galatasarayın başından ayırmasın hep daim etsin..:)

mujdat dedi ki...

fenerli diyorsa dogrudur sonucta tecrübe konusuyor ... GSliler kendilerine gelsinler yoksa fener gibi sıradan bir takıma dönerler 90-2000 lerdeki basarılar da FB nin 70lerdeki basarıları gibi mazide anı olarak kalır

Unknown dedi ki...

Birkaç çapulcu dışında blogger tayfası tamamen rijkaardın arkasındaydı. Demek ki sen o çapulcuların yazdığı yorumları okuyormuşsun. Tencere kapak diyelim.
Asıl müstahak sizlersiniz. Bunu da belirli aralıklarla görüyoruz. Yaşadığınız travmalardan sonra kalıcı hasarlar oluşuyor.

Gündüz Feneri dedi ki...

@samet

rijkaard'ın arkasında olmanız, nasıl cahil-cühela olduğunuzun göstergesi zaten. arkasından ağıtlar yakın şimdi, onun enkazını kaç yılda temizleyeceksiniz bakalım..

Unknown dedi ki...

Bi kere ben bursasporluyum arkadaşım. Rijkaard gitmiş kalmış beni ilgilendirmiyor. Ama onun gibileri gittiği sürece senin gibiler türüyor, ürüyor, çoğalıyorlar. Biraz sabır olsa, iyi bir yönetim olsa, servetler ayhanlar insan olsa o adamın kafasındakilerin oynanmaması için hiç bi neden yok.
Sizler sadece şampiyonluğun(her yolun mübah olduğu) peşinde koşan insanlarsınız. Cahil cühela olmak rijkaardın arkasında olmazsa sizler ne oluyorsunuz bu durumda ? Pek bilgili yandan kollu üstten tutturgaçlı futbol doktorları mı oluyorsunuz bunu öğrenmek istiyorum.

Ayrıca bursadan gol haberi yok.

okan yücel dedi ki...

Galatasaray'ın düştüğü duruma elbette üzülecek halinizi yok ama söylediklerinizin bir kısmına katılmıyorum maalesef. öncelikle rijkaard'ın yahut hagi'nin daha öncesinde skibbe'nin başarısızlığı kötü teknik adamlar oldukları için midir yoksa koskoca kulübü ağlarına düşürmüş örümcek zihinliler(yönetim, bazı futbolcular ve bir kısım taraftarımsı)yüzünden midir? bir de elbette istediğinizi eleştirebilirsiniz ama genelleme yaparak bir topluluğa hakaret etmek ne derece doğrudur veya aynı küfürleri kendi kulübünüzdeki haysiyetsizlere ettiniz mi? yazılarınızın henüz tamamını okuyamadım o yüzden son sorum merakımdandır yanlış anlamayın...

ve son olarak mojito adlı arkadaşa söylemek isterimki yorumunuzda tugay'la ilgili söylediklerinizi yapan aykut kocaman haysiyetsizidir bir sezon baoyunca daum'un takımda gördüğü eksiklere(stoper,kanat,forvet)ihtiyaç yok deyip daum başarısız olunca samandıra'ya çöreklenip takımın başına geçip stoper(yobo), kanat(stoch, dia), forvet(niang)'ı aldırmıştır. bunu da düşün bir ara olur mu?

Gündüz Feneri dedi ki...

@samet

bursadan gol haberi yok diyecek kadar ucuz bir mizah anlayışı olan bi zavallının dediklerine cevap vermek fazla ama yine de adam yerine koyup veriyorum. rijkaard'ın kafasında bie oyun şablonu olsaydı, 1.5 yılda onun en ufak bir emaresini görürdük. asıl senin gibi futbolun f'sinden bile anlamadan, adam yerine koyup cevap verdiğimiz ama bunu zerre hak etmeyen dingin zihinli, özürlü taraftar bozuntuları ile futbol ortamımız bundan iyi olmuyor, olamıyor. bu kadar şey yazıp b.k kadar bile değeri olmayan şeyler söyleyebilmek, senin gibilere has bir yetenek galiba...

mojito dedi ki...

okancım bir ben beşiktaşlıyım. iki haklısın bu konuda sana katılıyorum. üç tugayın başrolünü oynadığı da galatasaray versiyonudur. hatta adnan sezgin' in organize ettiği ( producted by adnan sezgin) bir plandır ve hagi özellkle seçilmiştir. çünkü hagi daha önce harcanmıştır, bir kere daha harcanması galatasaray kamuoyunda infial yaratmayacaktır. çünkü galatasaray camiası, liselisi,alaylısı, taraftarı her kimse balık hafızalı riyakar ve herkesten çok kralcıdır, kral öldü yaşasın yeni kral çok kolay diyebilmektedir. bu yüzden hagi seçilmiştir. size sadece ve sadece acıyorum, acıyabiliyorum. bu kadar entrika bu kadar ihtiras galatasaray camiasından başka bir yerde olamazdı çünkü siz bu işleri iyi bilirsiniz kültürünüz bu. ama düştüğünüz bu durumlar gerçekten çok hoş. son siz galatasaray taraftarına. hepiniz kuklasınız bir kaç çapulcunun peşinden koşup hepsine şak şak tutuyorsunuz. yazık size uyanın artık...

Gündüz Feneri dedi ki...

@mojito

biraz sivri olmakla beraber sen nerelerdeydin bugüne kadar birader? taraf olmayan insanların yorumları da çok önemli herkes için, bu yüzden katılımın için teşekkür ederim..

okan yücel dedi ki...

bu kurduğun senaryoya inanmamak için iki sebebim var. birincisi adnan sezgin bu planı yapacak kadar vizyon sahibi değildir ikincisi hagi ve tugay'ın gelmesi kriz anında yönetimin götü kurtarma politikasıdır. yani adnan sezgin tugaya iyilik olsun diye komplo filan kurmaz ayrıca da tugay geldiğinde işlerin bu boyuta varacağını kulübün bu hale geleceğini siz bile tahmin edemezdiniz.
bilmiyorum farkettiniz mi Galatasaray camiasıyla ilgili nasıl da kesin yargılara varıyorsunuz kültürümüzle ilgili filan. yoktur demiyorum o bahsedilen kralcılar-bülent korkmaz yahut hakan şükür diye tezahüratlarda bulunan zerzevatlar gibi-ama bunu tüm bir kulübe ve onun taraftarlarının tamamına mal etmek nasıl bir çılgınlıktır ve kusura bakma densizliktir. bahsettiğin insan modelleri her türlü kurumda vardır ve olacaktır da. sen bir kısıma bakarak nasıl genele varırsın. senin beşiktaşında öbürünün fenerbahçesinde yok mu bu adamlar. aynı bokun laciverti hepsi.

Adsız dedi ki...

Senin GSLi bloggerlar hakkında söylediklerinin çoğuna katılıyorum. Bugün bir çoğu GS yazmayı bıraktı neredeyse. Zaten son dönemde yazmıyor, resmen sıçıyorlardı. Bi tek Chao Grey delikanlılık yaptı, tavrını en baştan koydu Hagi'ye kucak açsa da ki bu adamlar kim hocam, bu kadar ciddiye almaya değecek insanlar mı? koy götüne rahvan gitsin ya.

mojito dedi ki...

doğru diyorsun okancım adnan sezgin vizyon sahibi değildir ama unuttuğun veya atladığı yahut itiraf etmekte zorlandığın bir durum var. adnan sezgin bu ülkedeki futbol camiasındaki en sinsi, en dönek, en kurnaz ( kötü anlamda, kötülük yapma anlamında ), en lobici ve en kafası çalışan adamların başında gelmektedir. örnek genel menajer olarak girdiği istanbulsporda başkanlığa kadar yükselmesi. o yüzden adnan sezginin elle tutulur yanı yoktur yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. o yüzden senin böyle düşünmen fazlaca iyimser hatta pollyannacı bir yaklaşım olur. bunların hepsinin hesabını önceden yapmıştır. olacakları tahmin etmiştir. zaten galatasarayın bu kadro yapısıyla, arda ve baros' a bağımlı bu oyun şekliyle başarılı olmasını beklemek hayalcilik olur. bu durumu senden, benden veya herhangi bir futbol takipçisinden daha iyi bilmektedir adnan sezgin çünkü senden, benden ve herhangi bir futbol takipçisinden daha fazla vakit geçirmektedir futbol takımıyla. bu söylediğim bile tezimi doğrulamak adına yeterlidir diye düşünüyorum. gelelim ikinci yorumuna daha doğrusu yorumundaki ikinici paragrafa. psikolojide, eğitimde ve hayatın bilimum alanında tüme varım diye bir kavram vardır. sonuca, çözüme veya yargıya ulaşmak adına insanlar ister bireysel deneyimleri olsun, ister akademik amaçlı olsun veyahut herhangi bir şey için olsun bu yöntemi kullanılar ve bunun adı genelleme değildir. karıştırmamak gerekir. o yüzden sen de karıştırma söylediklerimi en azından varmak istediğim yeri. genel güruhun ortak olarak en azından 15 milyon taraftarı statta temsil eden kesimin böyle hareket etmesi dışarıda duran ve objektif olamaya çalışan bir insanı en azından futbol takipçisini etkiler, düşüncesini değiştirir. o yüzden beni densizlikle suçlarken seninde aynaya bakmanı beklerim. Popülizm sadece kısa dönemde çözümdür. itiraf et sen de beni haklı buluyorsun. en azından sen bu erdemi göster. göster ki tüme varalım..;)

okan yücel dedi ki...

adnan sezginle ilgili söylediklerin doğrudur itirazım yok ona ama ben sadece Hagi-Tugay'ın gelişinin anlık günü kurtarma olarak görüyorum zira hiçbir Galatasaraylının gelmesin demeyeceği tek adam onlardı belki de. Misal Beşiktaş aynı durumda olsa ve bir Beşiktaş efsanesi gelse takımın başına işe yaramayacağını bilsen de evine hoşgeldin demez misin o adama. ben böyle düşünüyorum en azından.neyse...

tüme varım mevzuuna gelince; tüme varım dediğin pozitif bilimin işidir ki daha küçük verilerden yararlanarak kesin doğrulara varırsın. ama bu senin yaptığın kanımca genellemeye girer. sen bütün bir topluluğa giydirirken bir kısmının-önemli bir kısmının- farklı olduğu gerçeğini görmezden gelerek tümevarım değil ancak genelleme yaparsın. mesela bir zamanlar yıldırım demirören'i itin götüne sokup şimdi baş tacı yapanlara bakarak beşiktaş taraftarının tamamı dönektir,kralcıdır,vizyonsuzdur dersem ne kadar doğrudur. çünkü bir kısmı öyledir ama bir kısmı hala o adamın beşiktaşa verdiği zararın farkındadır. yahut aziz yıldırım için açlık grevi yapan zavallılara bakıp tüm fenerbahçeliler aziz yıldırım'ı seviyor, istiyor hiç biri aziz yıldırımın tüm camia kendininmiş gibi at koşturduğunu görmeyecek kadar şuursuz diyebilir misin? dersen genelleme olur tümevarım değil.

murat dedi ki...

fenerbahçe 218 yazı, galatasaray 111 yazı...fenerbahçe blogu görünümlü galatasaraya ve galatasaraylıya hakaret blogu... bi bak o sövdüğün galatasaraylı adamlara hangi birinde sendeki gibi bu oranda rakip takım yazısı var??? bir gün ahlak polisisin diğer gün memleket kurtarıcısı..galatasaray nefreti bakalım daha ne komiklikler izlettirecek bize..

Gündüz Feneri dedi ki...

@murat

hiç değilse senin gibi malları bile güldürmek gibi bir işlevi var blogun, bu da bir şeydir..

murat dedi ki...

mal olduğumu nerden çıkardın?

Gündüz Feneri dedi ki...

@murat

bir bakalım: bu blogda g.saray ile ilgili yazılanlara bakıp bunları komik buluyorsun. bununla kalmayıp bunu, bu mecradan paylaşıyorsun. aynı zamanda blogu hem küçümser görünüp hem de şu saatte bu yorumları yazıyorsun. hepsinden öte, diğer g.saraylı veletlerin bloglarını da över bir intiba bırakıyorsun. sen git onları oku, bu kafalara onlar lâyık zira..

Gündüz Feneri dedi ki...

@murat

ayrıca bu blog, açıldığından beri hiçbir gün fenerbahçe blogu olma iddia ve amacında olmadı. fener ile ilgili yazıların sayısının fazla olması, fener ile olan ilgimin g.saray ile olandan daha fazla olmasıdır; bu kadar basit.

bunun yanında benim g.saray'a, g.saray'ın var oluşuna, varlığına duyduğum saygının yarısını bile sen ve diğer veletler fener'e duymuyor. ben edepli, ahlâklı ve etik bir g.Saray'ı, rakip olarak her şeyden çok isterim. ama bu iki yüzlü, oportünist, bencil ve vefa düşmanı taraftar yapısıyla çok mümkün görünmüyor. benim uğraştığım şey de g.saray değil, onun adını kirleten pislikleridr. terim ile başladı her şey; önce futbolcular ahlâksızlaştırıldı, sonra taraftar.. ben buna parmak basıyorum. içeriden bu böyle görünmez, ama dışarıdan fenerlisi de, beşiktaşlısı da, antalyalısı da görebiliyor bunu.. bu akşamki manisa maçında 10 bin seyirci ya vardı, ya yoktu tribünde.. asıl bu kulübe yazık, böyle takipçileri olduğu için...

mojito dedi ki...

öncelikle ilk söylediğine cevaben bunu size söyletmek, en azından aklı selim galatasaraylılara söyletmek için yaptılar. aslında bu operasyon günü kurtarma operasyonu değil, başarısızlığı saklama, güneşi balçıkla sıvama, zaman kazanma, kukla tayin etme, güdümleme (tüm camia), mazeret yaratma, “denedik olmadı” deme, parasızlığın verdiği çaresizlik, eleştiri, itiraz, aykırı görüş ve bilimumları engelleme vs. (uzatabilirsin) operasyonlarıdır. senin dediğin gibi değil Okancım, size onu söyletmek istiyorlar. sen subjektif olduğun ve genelde gönül gözünle baktığın için benim gördüklerimi göremiyorsun. aslında görme kapasiten var gibi ama görmek istemiyor, kendine itiraf edemiyorsun. senin ve diğer 15 milyon galatasaray taraftarının problemi de bu zaten. işte konuyu buradan ikinci paragrafına bağlıyorum. senden yola çıkıp aslında bütün galatasaraylıların içinde bulunduğu durumu anlatamaya çalıştım. bu yaptığım akademik olarak bilimsel çevrelerce tüme varım olarak adlandırılır. ayrıca siz değil misiniz lucescu’ yu gönderirken fatih terim diye bağıran? fatih terim’ i gönderirken “yeni imparator hagi'dir” diyen. siz değil misiniz hagi'yi trabzon maçında hırsız hagi tezahüratlarıyla ali sami yen'den kovan? ya da siz değil misiniz sizi şampiyon yapmış ( hiç fenerbahçe derbisi kazanmadan ) gerets'i tukaka yapıp gönderen, gelen 2. sınıf bundesliga teknik direktörü skibbe' yi baş tacı eden ve en son surinam köylüsünü büyük hoca deyip türk kamuoyuna lanse edip arkasından uzunca sallama konuşmaları yapan ( medyası dahildir bu işe ). şu anlattıklarım galatasarayın son 8 yılında yaşananlardır ve bakın bakalım ne ölçüde başarılıdır? son 8 yılda hep aynı taraftarlar mı geldi 23 bin kişilik ali sami yen stadına? sizin statta hiç mi sirkülasyon yok? Mecidiyeköy’de ev yapacak, hatta prefabrik ev kuracak yer kalmadı stadın içinde görünmüyorsa nereye kuruldu bu evler sorarım sana. ayrıca o efsane kadrodan nerelere gelinmişti ve buralara gelinirken neden gerçek ve sözel anlamda, aslında her anlamda seyirci kalınmıştır ve galatasaray seyircisi tarafından şak şak tutulmuştu . tamamen iç hesaplaşmalarla yönetilen, ego, hırs, koltuk ve reklam sevdası, aynı yüzler, gebe kalınmalar, çarçur edilen milyon eurolar-dolarlar... daha ne sayayım sana? ben en azından üzülüyorum bu kadar başarılı bir kulübün bu hallere düşmesinden, ezikliğinden. bırak sen şimdi demirören’i, aziz yıldırım’ı… onlarla sizin yaptıklarınızı, en azından bizim ve fenerbahçe taraftarının yaptıklarını karşılaştırma. çünkü en azından bizim bir duruşumuz var, sizin ise dönekliğiniz. lütfen aynalar diyorum, bakın biraz diyorum adnan’lar kadar sizin de suçunuz var itiraf edin diyorum… erdemli olun,en azından erdemli olmayı deneyin her ne kadar beceremeyecek olsanız da...

murat dedi ki...

bu blog takip ettiğim 8-10 blogtan birisi..asla kimsenin fikrini ve emeğini küçümsemem, diğer blogları övmek gibi bir niyetim de yok. yanlış bulduğum geçerli nedenleri ortaya koymadan insanları kolayca yerin dibine sokman, ve genellemeler yaparak hakaret etmekten çekinmemen.. rijkaard teknik direktör değil,hagi adam değil, bunları seven ve savunanlarsa velet..o kadar da değil..

Gündüz Feneri dedi ki...

@murat

kardeşim, yaptığın suçlamalar külliyen yanlış. onları savunan ve sevenlere velet falan demiyorum ben. ona bakarsan benim de sevdiğim ve genel izleyici kitlesinin hiç hazzetmediği bir sürü insan vardır, olabilir. ama bir kişi hiçbir mantıklı nedene dayanmaksızın bir şeye inanıyor, körlemesine tapınıyor ve bir de hiç sıkılmadan bu kişisel duygusunu mantıksal bir çerçeveye oturtmaya çalışıp haklı nedenlerle sarmalıyorsa o zaman gözümden düşüyor işte.. rijkaard'ı sevmek başka bir şey, ona tapınmak ve onu eleştiren herkesi aşağılamak başka.. işte o veletlerin, g.tü b.kluların başına gelen bu.. neymiş? rijkaard'ın ismi yetermiş.. hayır efendim yetmez.. rijkaard'a bak, analiz et, yaptıklarını incele, sana doğru geliyorsa ne âlâ.. ama bunları yapmadan körlemesine tapınmak sadece ve sadece cehalettir.. putlara tapınan 2000 yıl öncesi insanlardan hiçbir farkı yoktur..

hagi ise ayrı bir konu.. adam resmen ahlâktan yoksun, terbiyesiz, kazanmak için her yolu deneyen ve mübah sayan iğrenç bir yaratık.. elbette bu objektif bir görüş değil ama doğru olmadığını da kimse söyleyemez.. duygularım dışında bir takım haklı nedenlere ve örneklere de dayandırıyorum söylediklerimi.. görmeyi becerebilen onları da görüyor..

genelleme yapma meseles ise senin uydurman, ben sadece aceto isimli nefret edilesi aşiret reisinin etrafında kümelenmiş, örümcek beyinli ve cahil bir sınırlı blogger kesiminden bahsediyorum.. onları takip eden taze ddimağları zehirleyen abuk-sabuk ve tehlikeli onlarca yazı yazıyor bu tipler.. bir şekilde engellenmeleri lâzım ama bu da adil bir kişiye yakışmaz.. yapacak bir şey yok, biz de o veletlerin gerçek yüzünü insanlara göstermeye çalışıyoruz. tek bir taze dimağa o rezillerin rezilliğini göstersek kârdır...

Schumy dedi ki...

Boklu sidikliyi kınarmış gündüz feneri ne diyeyim.

Keşke Fener yenildiğinde de yazabilseydin iki kelime.

Gündüz Feneri dedi ki...

@schumy

bizim dururmumuzda bu sidikli bokluyu kınarmış oluyor sevgili schumy zira sizin durum hakikaten içler acısı. ama sizden farkımız, biz buna bakarak kendimizi iyi hissetmiyoruz. ama siz tüm varlığınızı fener ile anlamlandırdığınız için, fener'e bakıp "oh, neyse ki fener de bizimle neredeyse aynı durumda" diyerek ruhunuzu rahatlatıyorsunuz.

fener yenildiğinde yazmamamın nedeni ise artık yavaş yavaş sıtkımın sıyrılmış olması. aykut'a geçirmekten de bıktım, sezon başından beri okusaydın görürdün yazdıklarımı. aykut'un duruşunu, adabını, insanlığını sevdiğimiz için katlanıyoruz. ama yine sizden farkımız, biz adamı seviyoruz diye dünyanın en iyi hocalarından biri olarak görmüyoruz. g.saraylılar bu konuda hakikaten tamamen aklını oynatmış durumda. içinizde tek bir tane aklı selim adam yok. sen şimdi aykut'un yetersizliklerini anlatan bir yazı yaz mesela, şu blog aleminde tek bir fenerli çıkıp "bizi bölemeyecekssiniz, yıpratamayacaksınız, birlik ve beraberlik içinde olacağız, hocamızın arkasında duracağız, onu size yedirmeyeceğiz!" gibi çocukça ve abuk sabuk şeyler söyler mi? siz 2 yıldır söylüyorsunuz ama.. ve o kadar acınacak bir duruma düşürüyor ki bu sizleri, bunu görememeniz kadar acı neredeyse...

Adsız dedi ki...

sevgili gündüz feneri, blogunu düzenli olarak takip eden bir insanım ve yazdıklarının %90'ına imzamı atarım. bazen kantarın topuzunu kaçırdığın olmuyor değil ama biz bunu birilerini silkelemek için, başka türlü laftan anlamayacakları için yaptığını biliyoruz. galatasaray blogları hakikaten çekilmez bir seviyede şu anda, hiçbirinin bu dünyayla bağlantısı yok. bir tek yukarıdaki arkadaşa katılarak chao'nun hakkını teslim edeceğim. hem cahil olsa da dik bir duruşu oldu frank rijkaard konusunda, hem de müzik ve filmden -senin kadar olmasa da- anlayan bir çocuk. onun dışında hakikaten de çekilmez bir cahillik var o bloglarda. hele şu aralar televizyona çıkardıkları bir züppe var ki allahallah.. futbola bile fudbol diyen, terbiyesiz, cahil bir genç adam. ve televizyona çıkarıyorlar bu çocuğu, olacak iş değil.

selim-ankara

Gündüz Feneri dedi ki...

@selim

selim kardeşim, sadece yazdıklarına teşekkür ederim. bu kafada, bu aydınlık düzeyinde adamlar okusun diye yazıyorum düşüncelerimi zaten; onlar arasından kendininkileri yazanları da açıp okumaya çalışıyorum. bu yüzden tekrar sağol..

extensor konusuna ise ben girmeyeyim. zamanında bana hayranlığını belirtmiş, sonradan benim yazdıklarımın ucu ona da dokununca her nasılsa fikri değişmiş, objektif olamayan, duygularından arınamayan bir çocuk. ama konuşmasını da düzeltir, yaşı büyüdükçe ufkunu da açar, herkes umarım ne istiyorsa onu elde eder şu hayatta. ve bir de ne hak ediyorsa onu tabii..

Schumy dedi ki...

@ Gündüz Feneri

Bak sorunun hoca olmadığı açık net ortaya çıktı.

Feldkamp gitti, Skibbe gitti, Bülent gitti, Rijkaard gitti ne değişti ?

İstikrar yoksa Mourinho'yu getirsen yine başarılı olamazsın. Teknik direktörsüz de şampiyon oldu bu takım. Ama o zamanlar takımını satan oyuncular, kaptan oldum diye sağa sola giydiren adamlar yoktu sahada.

Galatasaray böyle değildi, ben Hakan Şükür kadar başka hiçbir Galatasaray oyuncusuna antipati duymadım hayatımda. (Hakan Ünsal şerefizdir, onu kategori dışı tutuyorum) Ama Hakan'ın şimdi söyledikleri mantıklı geliyor bana.

Neyse, dananın kuyruğu kopamadı bir türlü. Şu basiretsiz yönetim siktir olup gittiği zaman tekrar oturup konuşuruz.