21 Kasım 2010 Pazar

Çarşı, salonlardan defol!

Beşiktaş'ın, aralarında kafasının güzel ya da dumanlı olmadığı tek bir kişi bile bulunmayan, ağızları salyalı, ne idüğü belirsiz iğrenç taraftar grubu Çarşı, Allen Iverson transferinden sonra basketbol salonlarına da pisliğini bulaştıracak gibi görünüyor. Aile terbiyesinden yoksun, insanlıktan nasibini almamış, kendi tribünlerindeki kadın ve çocuklara bile zerre kadar saygısı olmayan bu insan müsveddeleri, bugünkü Fenerbahçe maçında yine mideleri bulandırdı. NBA televizyonundan banttan verilecek olan ve Chris Webber'ın yorumlayacağı bir maçta sergileyecekleri rezillikten hepimiz korkuyorduk zaten ama bu kadarını şahsen ben bile beklemiyordum. Maçın bitişi ile birlikte yağan yabancı maddeler bir yana, maç boyunca koro hâlinde yaptıkları tezahüratlardan birkaç örnek:

- La la la la la la la la la la.. Fuck you Kinsey!

- Mirsad a.anı g.tünden s...

- Ömer a.anı g.tünden s...

- O.. çocuğu Ömer Onan!

Amerikalılar son üç küfürü muhtemelen anlamayacak ama ilkini duyduklarında, yüzlerce insanın koro hâlinde ve senkronize olarak "fuck you" diye bir oyuncuya bağırdığını duyduklarında, ne düşünecekler çok merak ediyorum. Bu tezahüratı yapanların hepsinin alkol ve uyuşturucu etkisinde olduğunu hemen anlayacaklardır muhtemelen.

Üzücü olan ise şu: Blogda daha önce de birkaç kez değindiğim bu tiksindirici topluluk, Beşiktaş gibi diğer iki büyüğe göre her zaman daha asil durmuş bir kulübün taraftarlarının tamamını temsil ediyormuş gibi bir pozisyonda bulunuyor. Böyle bir şey bizim için elbette geçerli değil; biz Süleyman Seba'nın kulübünü izleyerek büyüdük, bu çapulcuların gerçek Beşiktaş taraftarı olmadığını biliyoruz. Ama yaptıkları pisliği beynenmilel bir izleyici kitlesinin önüne taşıyıp hem kendi kulübünü hem ülkeyi böyle rezil etmeleri fazlasıyla üzücü.

Salonlara hiç alınmasalar, salyalarını o seçkin taraftar ve sporcuların mecraına da bulaştırmasalar; birileri buna engel olsa ne güzel olurdu.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

genç fb daha mı temiz gündüz feneri?

Gündüz Feneri dedi ki...

kardeş ben genç fb denen gruptan nefret ettiğim kadar hiçbir taraftar grubundan etmiyorum. tek kelimeyle utanıyorum. ama sorun sidik yarışı değil burada, maçta yapılanları görmüşsündür.

temel reis dedi ki...

istiklal marşı sırasında ali sami yene küfür eden piçlerden ne beklersin
mojito iki yorumda buraya patlat yararlanalım engin bilgilerinden

harun dedi ki...

beşiktaş mı asil? :)

Gündüz Feneri dedi ki...

@harun

kardeş, benim çocukluğumun beşiktaş'ı, şampiyonlukları elinden çalınmasına rağmen diğer ikisine göre çok çok daha az çingenelik yapan, hatta hiç yapmayan gerçekten asil bir kulüptü. seba gidince her şey değişti. bu serseriler de o zamanlar tribünde yoktu. beşiktaş'ın hem takımı imrenilecek bir durumdaydı, hem de seyircisi.. takımında metin, ali, feyyaz, gökhan, kadir, ulvi, rıza gibi efendilik timsali adamlar doluydu.. hey gidi günler.. fener'e her maçta 3 atarlardı, gene de nefret edemezdik.

bilgili ile beraber her şey değişti, demirören ile birlikte en pislik tribün beşiktaş'ta artık.. cinsel organ gösterildi o statta, adam öldürüldü vs. gerçekten yazık. seba manzaraya bakıp ne düşünüyordur çok merak ediyorum..

ercan 59 dedi ki...

DOSTUM BU TÜR DAVRANIŞLARI HERKES YAPIYOR Kİ,malesef salonlara taraftar değil izleyicilerin gitmesi lazım salon kültürü çok farklı malesef ipekçide ,sinan erdem de de oluyo böyle şeyler bunları besleyen yönetimlerin hatalarıdır.bunun rengi yok artık hepimiz malesef böyleyiz,daha medeni olmamız şart

Gündüz Feneri dedi ki...

doğru söylüyosun, fener'in futbol seyircisi basket maçlarına gittiğinde neler olduğunu da gördük daha önce. ben de onu diyorum zaten ama bu çarşı çok çok çok pislik birader, başka hiç kimseye benzemiyorlar.

mojito dedi ki...

@gündüz feneri
öncelikle şunu söylemek istiyorum. yapılanlar gerçekten çok kötü. tribünde herkes küfür eder ama bireysel olarak. koro halinde, galiz şekilde edilmesi kesinlikle tasvip edilemez; elle tutulur yanı yok. amaaaa... önce herkes kendi önünü bir temizlesin. çok değil bundan yaklaşık 1 buçuk sene evvel malum takımın taraftar grubu final serisinin son maçında efes pilsene karşı aynı şekilde koro halinde ergin ataman, kerem gönlüm, kerem tunçeri ve kaya peker'in( nasıl bir ironidir ki şimdi o malum takımda oynuyor) annesi, bacısı ve karısı hakkında koro halinde galiz küfürler etmiş ve maç sonunda efes pilsen basketbolcularını ve teknik heyetini dövmek amacıyla sahaya girmiştir. bilin bakalım hangi taraftar grubudur bu? sorarım size. başka sorum yok hakim bey kamuoyu sizindir...
son olarak herkese acilen fosfor tavsiye ediyorum hafızayı canlandırır..

Gündüz Feneri dedi ki...

@mojito

polemiğe girmeyeceğim. ben de sana beyni açacak, "anlama" yetisini arttıracak bir şeyler tavsiye ediyorum. zira ben "sadece beşiktaş'ın kapısının önü pis" falan demedim. sadece onlar küfür ediyor da demedim. küfrü herkes ediyor, çarşı'dan daha iğrenç hiç kimse etmiyor ama herkes ediyor; burası tamam. ama benim bu maçla ilgili derdim iverson'ın bu maçta olması ve nba tv'nin vermesi.. çarşı'nın koro hâlinde küfür ettiği adam kim? kinsey.. sizce iverson, tribündeki o kafası dumanlıları mı destekler, kendi vatandaşı ve nba oyuncusu kinsey'yi mi? iverson'ı da kendilerinden tiksindirecekler, o olacak..

neyse, sen kendinizi amerika'ya bile rezil eden bu adamlarla ilgili eleştiriye bu cevabı veriyorsan, böyle bir taraftara layıksın demektir. selametle..

mojito dedi ki...

@burkino
yer ali sami yen stadı(türkiye için çok önemli türk sporunun duayeni ama sizin çok da layık olmadığınız biri). süper lig maçında galatasaray fenerbahçe ile oynuyor. çok gergin bir ortam. günler öncesinde başlamış atışmaya taraflar medyada kaşımış haliyle. neyse maç günü statta her yer sarı kırmızı ve kapalının sahibi ultraslan grubu bütün maç boyunca(maçın başında istiklal marşı sırasında bile; demek ki sizde yapabiliyormuşsunuz) fenerbahçeye küfür ediyor. tüm stat aralıksız. üstelik maç boyunca sahaya pet şişe yayıyor hatta biri korner kullanmak için sol kanada gelen tunca'ın kafasına geliyor. her yer pet şişe, ayakkabı, bozuk para, cep telefonu vs... snarsın ki ümraniye çöplüğü. aslında bakarsan pek de farklı sayılmaz..;) neyse gene ayna diyorum bir bakalım diyorum feyz alalım, sallarken bile bir kaşık fosfor şurubu alıp öyle yazmaya başlayalım diyorum burkinocum. aynalar, aynalar, aynalar...
kendine iyi bak...

mojito dedi ki...

@gündüz feneri
benim liyakatim beşiktaşa. onun kendini bi b.k sanan taraftar grubu çarşıya değil. tamam şovları güzel, eğlenceli, protest adamlar. bazı yaptıkları hoşuma gitmiyor değil. burada büyük bir ama kullanıyorum. astığım astık, kestiğim kestik halleri, beşiktaşı biz yönetiriz tavırları(ve buna çanak tutan başta tüp kafa olmak üzere başkanlar), devamlı küfür etmeleri ve yaptıkları kabul edilemez iğrençlikler(buna cinayet dahil-bir önceki yazımda da değinmiştim) kesinlikle affedilemez. sırf bu yüzden sevmiyor ve onlardan utanıyorum. burada bir büyük ama daha kullanmak istiyorum. bu noktada sizin ve diğer taraftar gruplarının kendi içinde yaptıklarını da unutmamak gerekir. bir taraftar(adı üstünde taraf olan) bir şeyleri iddia ederken gönüldaş olduklarının yaptıklarını hatırlamaları, üslubunu buna göre belirlemeli. nba tv'den yayınlanan maçta fuck you denmesiyle, spormax'den yayaınlanan maçta basketbolcu dövülmesinin ne farkı var. sonuçta gençb'lilerin yaptıkları da haber değeri taşıyor ve en yakınımız avrupa takip ediyor. o zaman siz de bizi avrupaya rezil ettiniz gündüz feneri. buradan bakıldığında bir fark yok değil mi? o yüzden şunu iddia ediyorum. herkes kendini evinin önün temizlesin derken sidik yarışında değildim. siz de yaptınız zamanında biz de yaptık bugün. bir farkımız yok rezil etme konusunda. bilmem anlatabildim mi gündüz feneri?
sağlıcakla kal..

mcan dedi ki...

Türk tribünlerinin rezilliğini çarşı üzerinden eleştirmek de moda oldu.

bu gs-fb maçı http://www.youtube.com/watch?v=cKF9FgoXLqI

bu da fb-efes maçı http://www.youtube.com/watch?v=cKF9FgoXLqI


diyeceğim o ki, pisliği salonlara çarşı getirmiş gibi konuşmak ve çarşı salonlardan defol demek popülistliktir. fuck you kinsey mi? ne kadar masum kalıyo dimi bu görüntülerin yanında...

Adsız dedi ki...

@mojito vb.
Herkes önünü temizlesin ne demek ya, boş lafa gel. Fener taraftarı, çarşının yaptıklarını eleştiremez mi? Aynısını gfb yaparsa(yaptığında) o da eleştirilir, eleştirilmelidir.
Ama bu yapılanlar kötüdür ama sizinkiler de yapıyor demek sidik yarıştırmaktır.
@mcan
Birşeyi eleştirirken o konuda en popüler olan üzerinden eleştiri yapılması da gayet normaldir. Ayrıca linkler verip de hala sidik yarıştırmaya devam etmeye gerek yok.
Saygılar.