19 Eylül 2010 Pazar

Webb'in eseri

Manchester United ile Liverpool'un on yılları deviren ezelî rekabetinde tam 64 yıldır ilk kez bir United oyuncusu hat-trick yaptı ve Berbatov'un sayılarıyla ev sahibi maçı 3-2 kazandı. Gerrard'ın biri penaltı, diğeri frikikten attığı iki gol ise Kırmızılara yetmedi. Öte yandan Torres'in bariz gol pozisyonunda düşürüldüğü pozisyonda O'Shea'e kırmızı kart çıkarmayan hakem Howard Webb maçın kaderini tek başına tayin etmeyi başardı. Daha önce Hollanda'da oynanıp 0-0 biten PSV-Fener maçında 60. dakikada Deivid'e saçma sapan bir kırmızı çıkarırken gayet cevval olan (birkaç gün sonra da Deivid ve Fenerbahçe'den özür dileyen) bu yüz karası hakem, Konfederasyon Kupası'ndaki bir maçta verdiği penaltı kararını değiştirmesiyle tüm dünyada şöhret olmuştu. Bugün ise maçın 2-2'ye geldiği pozisyonda ev sahibini 10 kişi bırakmaya kıyamadı. Ayrıca Berbatov'un (O'Shea'in ortasıyla gelen) üçüncü golünden 30 saniye önce kendini (tiyatroculara taş çıkartırcasına) yere bırakan Nani'ye oyunu durdurup sarı kart göstermeyerek United'ın atağını kesmedi ve o top dönüp dolaşıp gol oldu. Haa, "Liverpool da o golü yemeseydi" denebilir, haklıdır da.. Ama 70 bin seyircisinin önünde gemi azıya almış bir takımın sağlı sollu akınlarını sarı kart göstermeyerek durdurmazsanız, böyle bir şey söylemeye de hakkınız olmaz.

20 senedir Liverpool'u tutuyorum, bu şekilde yaşadığım kaçıncı United maçı.. İğreniyorum bu şerefsizlerden..

Man Utd 3 - Liverpool 2
(Berbatov 42', 59', 84' - Gerrard 64' [p], 70')

4 yorum:

Olympian dedi ki...

aglama melis :)

Gündüz Feneri dedi ki...

görmedin mi bilader? maçı katletti remen adi herif..

Adsız dedi ki...

o shea'nin pozisyonuna kırmızı kart diyen, ya da bir daha izleyecek onu ya da eline kitabı alacak, okuyacak, öğrenecek. orda topun van der saar'ın ellerine gelme olasılığı çok yüksek, bariz gol şansı falan yok yani, çok açık sarı kart.

Gündüz Feneri dedi ki...

ne biçim çocuklarsınız kardeşim siz, ne geri zekalısınız yaa.. hadi bana salladın diyelim, o zaman sky'ın spiker ve yorumcusuna da sallaman lazım g.tü b.klu halinle zira onlar şu cümleyi kurdu o pozisyonda: "kırmızı kart.. nokta.."

kitabı alıp okuyacak mışım.. bunu söylerken hiç mi kafan çalışmıyor, hiç mi utanmmıyorsun.. topun van der sar'a gelme olasılığı yüksekmişmiş.. o topu torres alır, van der sar ile beraber kaleye sokar. ben kitabı alıp okurum da, siz nasıl adam olacaksınız, orası muamma..