28 Şubat 2010 Pazar

Şirazesi kaymış çakma süper lig

Fırat Aydınus denen bir kukla, yardımcısıyla birlikte bugün önce Fener'in (kitaba göre nizami) beraberlik golünü iptal etti. Aynı yardımcı, maçın sonlarında Belediye'nin ofsayt olan golüne bayrak kaldırmadı. Orta hakem Fener'in lehine olarak sadece Baroni'nin net kırmızısını göstermedi. Onun dışında Güiza'nın bariz gol şansı varken indirilmesine sarı kart gösterdi. Alex'in pasıyla başlayan Fener atağını "kendi ayaklarıyla" kesti ve son olarak bunun siniriyle biraz sert müdahale yapan Alex'e, hiçbir kasıt olmadığı halde kırmızı kart çıkararak görevini tamamladı. Geçen yıl da Fener bu statta 2 ofsayt golüyle 2-0 yenilmişti. Bu Aydınus denen mahlukat, sezon sonuna kadar dinlendirilme cezası almazsa bu blogun Türk futbolu bölümünü bir daha yazmamak üzere kapatıyorum. Bir daha bu planlı-programlı tiyatroyla ilgili yazı yazmayacağım. Hatta yapabilirsem, bu komediyi seyretmeyeceğim. Bu komediyi kaleme alan ve sergileyen bütün unsurların da a. s.

Not: Bu hakemin geçen hafta yönettiği Beşiktaş-G.Saray maçındaki yönetimi ile ilgili yorumu o maçın yazısında yapmıştık. Daha 30. dakikada Barış'ı ve son 10 dakikada Keita'yı atamayışını vs. hatırlayınca; İnönü'deki Beşiktaş-Fener maçında 18. dakikada Gökhan'ın düşürülüşüne pişkin bir şekilde devam deyişini göz önüne getirince resim tamamlanıyor.

18 yorum:

Tansu Gürsel dedi ki...

Yavaş... Bence biraz sakinleşip öyle yazsanız daha objektif olabilirsiniz. Hoş, objektif olmak gibi bir kaygım yok diyorsanız saygı duyarım..

Unknown dedi ki...

anlat anlat heyecanlı oluyor.

şu "nizami" gol hangi kitaba göre "nizami", kitabı okuyabileceğimiz bir link versen de biz de istifade etsek.

ciddi söylüyorum o golün "kitaba" göre nizami olduğunu iddia ediyorsan hangi kitap olduğunu göster bize de bizde öğrenelim, ispatlayamıyorsan "g.tümden uydurduğum kurallara göre" diye değiştir o kısmı.

Guiza nın pozisyon kırmızı diyorsun -ki bence de kırmızı- ama ondan önce baroni atılmalıydı, hangi takım daha çok zarar görmüş oluyor? Baroni atılsa belki guiza o pozisyona bile giremeyecek!!

Dünya'da ilk defa mı bir hakeme maç içersinde top çarpıyor?

Oynadığınız iğrenç futbolu görmeyip hakemlere bahaneye devam etmeniz beni sevindiriyor.

Rijkaard a sallamayı unutmussun bu yazında. onu da merakla bekliyoruz

Unknown dedi ki...

ibbnin ikinci gölüne ofsayt diyorsan artık konuşmanın anlamı kalmıyor.

artık ne zaman fener puan kaybettiğinde hakeme saldırması son bulacak merak ediyorum ?

aziz başkan ve şürekası iyi alıştırmış sizi..

GörünenAd dedi ki...

Çok sert olmuş. Biraz daha sakin olmak gerekir, hakem hataları olmuş olsa da.

Öncelikle Alex'in pozisyonu kırmızı kartı hakediyor, pek tartışılıcak bir şey yok. Kasıt olması mı gerekiyor sanıyorsunuz?

Deniz'in sayılmayan ve İBB'nin 2. golünün ofsayt olup olmayışı konusunda şüphelerim var. İBB'nin golünde top aslında ofsayt olan oyuncuya hiç gelmiyor bile ama sonucta oyuncu tehlikeli bir yerde. Denizin golünde ise Andre Santos kalecinin hemen önünde, aktif alan diye bir şey varsa Santos orada.

Ofsayt olması için oyuncunun topa değmesi gerekliliği, aftif alan muhabbeti, bunları daha netleştirmek lazım.

Rıdvan bile taraftarlığını bir yana koyabiliyorken, biraz daha objektif bakabilmek lazım. 3 puanı götüren tek şey hakem değildi.

Gündüz Feneri dedi ki...

ümit

sen ve senin gibi terim dönemi nedeniyle gs'lı olmuş, hiçbir futbol bilgisi, temeli, vakti zamanında seyretmişliği vs. olmayan bir çocuğun o kitabı bilmemesi gayet normal. böyle bir çocuğa cevap da vermemek gerekir normalde ama kitabın ismi "beynelmilel futbol oyun kuralları". oradan, ilgili pozisyonla ilgili olarak kafası çalışan birinin çıkarması gereken yorum, "şutu çeken futbolcuyla, topun buluştuğu yer (file, direk vs.) arasında bir hat çizip, ofsayt olması söz konusu olan oyuncunun o hat üzerinde bulunması" gerekliliğidir. mezkur pozisyonda ise andre santos kalecinin görüş alanında bile değildir. sizin gibi futbolla alakası olmayıp sadece 96-00 dönemi yüzünden takım tutan çocukların bunu bilmemesi, çıkaramaması da gayet normaldir.

heyecanlanmana gelince, sana ya da ihtiyacı olan başka muadillerine başka türlü heyecanlar yaşatabilirim. yeter ki ihtiyacınız olduğunu söyleyin.

bir de şu var, yine şu anda türkiye'deki gs taraftarlarının büyük çoğunluğunu oluşturan sizin gibi "terim cimbomlusu" çoluk-çocuğun, gs tarihindeki şampiyonlukların ve kupaların yüzde 80'inin (gerek kendi maçlarında, gerek rakiplerinin maçlarında) böyle hakemlerle geldiğini bilmemesi gayet doğal. çünkü yaşamadınız, görmediniz. bu yüzden sizi suçlayan da yok. bir fenerliyi şu anda şampiyon olunmaması- olunmayacak olması değil, bu şekilde şampiyon olmaya alışmış bir takımın yine aynı durumdan aynı şekilde nemalanmasıdır.

senin gibilere bu blogu okumasını söyleyen de yok. reisiniz ve hiyerarşide onun altında olan soytarılar var, sizin için daha çekici. bu da ayrı konu.

feetdeep dedi ki...

"Bu Aydınus denen mahlukat, sezon sonuna kadar dinlendirilme cezası almazsa bu blogun Türk futbolu bölümünü bir daha yazmamak üzere kapatıyorum." o zaman umarım fırat aydınus'a senin istediğin gibi bir ceza gelmez de sen de söylediğin gibi Türk futbolu hakkında yazmazsın.hatta bak A.madrid Valencia macında da Marchena orta hakemin uyarısıyla atıldı. bu olay üzerine istersen Avrupa futbolu hakkında da yazmayı bırak.ne dersin? Hoş olmaz mı?

Gilamaniac dedi ki...

yaw adam terim zamanı cimbomlu olmus da nolmus bende tanjulu ,prekazili ,simovicli galatasarayı izleyerek takım tuttum. Öle ezbere babam gsli dayım bjkli dyerek tutmadık biz.
Ayrıca sen aksini iddia etsende etrafında rıdvanlı oguzlu aykutlu feneri izleyip fenerli olan dolu adam vardı keza maf sayesinde besiktası tutan..

sen aklın ermeden sırf buyuklerin sana fenerli ol diye baskı yaptıgı icin fenerli olabilirsin ama senin gibi olmayan nice taraftar var

Alper dedi ki...

"Bu Aydınus denen mahlukat, sezon sonuna kadar dinlendirilme cezası almazsa bu blogun Türk futbolu bölümünü bir daha yazmamak üzere kapatıyorum."
Öyle de güzel olur ki..

Gündüz Feneri dedi ki...

bala üşüşen kara sinekler gibi...

Gündüz Feneri dedi ki...

@gilamaniac
ya sen ne özürlü bi adammışsın birader, o cümle ile anlatılmak istenen o mudur? benim babam trabzon, abim gs, kardeşim de beşiktaşlıydı ben fener'i tuttuğumda. sizin için kast ettiğim ise şu: siz, o terbiyesiz imparator döneminde fener şampiyon olsa hepiniz fenerli olacaktınız. ruhunuzda böyle bir döneklik olduğu içindir ki, bütün bu çoluk-çocuğun hepsi o dönemde gs'li oldu. bu yüzden sizi adam yerine koyup yorumunuzu yayınlayana, hatta insan yerine koyup cevap verene karşı biraz efendi olun. aklınız olsa, dimağınız biraz çalışsa, adam gibi konuşabilseniz ona da razıyız ama bu terim dönemi gs'lisi dönek ruhlu zibidi tayfasında insana ait hiçbir erdemden eser yok a.k.

ADSIZ dedi ki...

ahahahah bildiğin komedi filmi olmuş burası yaa. Ama bu köprünün altından daha çok sular akar. Yarın öbürgün GS'nin bir maçında Fırat değil Dicle sahneye çıkar, bu sefer de biz başlarız saldırmaya, açıklamalara vs.

Ha bence hakemin tek bariz hatası Guiza'nın pozisyonunda kırmızı yerine sarı kart çıkarmış olmasıdır. Gerçi söz konusu Guzia'ysa bariz gol şansı konusunu da bir daha gözden geçirmek gerekiyor :) Ama son adam be abi, yok yok Guiza'ya rağmen kırmızı kart o pozisyon.

Belediye'nin ikinci golünde, ortadaki adam (adını bilemedim şimdi ama İskender'den bahsetmiyorum) topun arkasında kalıyor. Ofsayt yok, bu da Guiza'nın pozisyonu kadar bariz.

Deniz'in attığı gol de gerçek Fos Santos topa hareketleniyor. Ama bu hareket, kaleciyi olumsuz etkiliyor mu? Esas soru budur. Bunu da kaleci ve kale arkasındakiler hariç hiç kimse bilemez. Dolayısıyla böyle durumlarda genel teamül, pozisyonun içine girmeye çalışan, hareket eden adam varsa, ofsayt bayrağını kaldırmaktır.

Alex'in poziyonu hakemin tam önünde oluyor. Ve Alex her ne kadar efendi bilinen bir adam olsa da yanlış kararlarda delirir, hakemin üstüne koşar, boynundan damarlar fırlar, o tiz sesiyle dünyayı adamın başına yıkar :) Neyse demem o ki, Alex'in verdiği tepkinin azlığına ve hakemin pozisyona yakınlığına göre buradaki kararına güvenebiliriz. Tabii güvenmeyedebiliriz. Yani bariz hata değil buradaki. Bariz hata Guiza'nın ve Baroni'nin pozisyonlarında gösterilen ve gösterilmeyen kırmızı kartlardır. Ve bu iki zıt yöndeki hata birbirini götürür :))

Tamam tamam öyle olmaz da bu maçı katleden gerçekten Fırat mıdır, yoksa FB defansı mı? Bu sorunun cevabını vermek istemeyebilirsin tabii bir FB'li olarak. İnsanın kendini kandırması kolaydır. Hele ortada böyle bir fanatiklik varsa...

Valla birader İBB vasat bir takım. 2-3 tane oyuncusu var (misal İbrahim Akın) onlar da bu maçta yoktu. Üstelik taraftar sayısı da hiç fena değildi bir deplasman maçına göre. Buna rağmen sen bu maçta 3 puan kaybediyorsan, hatayı uzaklarda aramayacaksın. Yoksa mutluluğu bulamazsın.

Nokta

enis dedi ki...

vay leş kargaları vay..hepiniz üşüşmüşsünüz maaşallah..ama ne güzel söylemiş tribünler; kırmızı giyenin a.s. ya da nkcvas...

lions dedi ki...

arkadaşım iyi sallamışsın gerçekten hakemin tek hatalı sayılacak kararı guizanın pozisyonu dur ki oda ceza sahası nın epey gerisinde gecen hafta blica aynısını yaptı sarı görmedimi alex ve baroni den neden bahsetmiyorsun onlar kırmızı değilmi alışmıssınız fenerliler aziz yıldırım ne derse o diyorsunuz hakem gayet temiz mac yonetti iki kırmızı vermedi baroni ve ibb li oyuncuya yani eşit kafanızı kumdan çıkarmaz sanız aziz yıldırım ne derse o demeye devam ederseniz daha çok denizli faciaları göreceksiniz

koala dedi ki...

Fenerbahçe 1-1 Diyarbakırspor
Bursaspor 3-1 Fenerbahçe
Manisaspor 2-2 Fenerbahçe
Lille 2-1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 2-3 Bursaspor
Fenerbahçe 1-1 Lille
Büyükşehir Bld. 2-1 Fenerbahçe

Özkan Sümer dönemiydi Galatasaraylı olduğumda. Fatih Terim'den hiç hazzetmedim ne futbolculuğunu ne teknik direktörlüğünü ne de karakterini. Blog yazan herkes istediğini yazabilir, çünkü herkes bir tarafa ait.

Ama kusura bakmazsan kızgınlığının temel sebebinin; 7 resmi maçtan bu yana kazanamayan bir takım taraftarı olmana ve taraftarı olduğun takımın Zico döneminden bu yana rezil bir futbol oynadığı gerçeğini bilinç altına itip sebebi başka yerlerde araman olduğunu düşünüyorum.

Bu bloğa ikinci yorumum, ilki Tolunay Kafkas'a 'kasap' dediğin içindi.

Gerçeği, bahanelerin arkasına sığınıp aramaya kalkarsan, asla ve asla bulma şansın olamaz.

"Hakemdir hata yapar" lafına hayatımda hiç inanmadım, inanmayacağım da ancak şu yazdıklarına keşke Baroni'nin neden atılmadığına, Emre denen insandan bozma canlının haftalardır nasıl olur da sahada kaldığını da ekleseydin. O zaman daha gerçekçi ve daha ayakları üstüne basan bir yazı olurmuş.

Türkiye Ligi mi? Sadece Fenerbahçe'nin şampiyonluklarında mı temiz olduğunu sanıyorsun? Bochum'da dava sonuca bağlanmışken, tıpkı Deniz Feneri davasında olduğu gibi Federasyon sumenaltı yapma çabasında. Ona göre izlersen sorun da kalmaz ortada.

Unutmadan geçen haftaki Beşiktaş maçında Beşiktaş'ın attığı golün öncesindeki faul ve İbrahim Toraman'ın Leo Franco'ya yaptığı faulleri (kitaba göre nizami değil) de esgeçmişsin

Gündüz Feneri dedi ki...

efendice görüşünü söyleyen gs taraftarlarına teşekkür, görüş sizin görüşünüz. yapacak bir şey yok.

bombe_ekran dedi ki...

fark 5 oldu ya hemen başlamışsınız yaygaraya?? daha çooook açılıcak durun yavaş yavaş..hemen yüklenmeyin hakemlere önümüzdeki maçlara da kalsın dimi :))

gramscian dedi ki...

hocam ne gerek var bunlara? sana yakismiyor... Fenerli oldugun icin bunlari diyorsun laflarina hakli olarak maruz kalmak futbol sevgine yakisiyor mu?

demiycem dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.