15 Ocak 2010 Cuma

Kafayı yiyelim

Fenerbahçe'nin başkanı Aziz Yıldırım, yaklaşık 12 senedir o koltukta oturuyor ama yarım aklıyla transfer yapmaktan hiç vazgeçmedi, işi de bir türlü öğrenemedi. 12 yıldır 200 milyon avrodan parayı taraftardan alıp sokağa atan bu adam, şimdi de kalkıp 3 milyon avro ve Burak karşılığında 28 yaşındaki Gökhan Ünal'ı transfer etmiş. Gökhan kimdir, nedir, bir ona bakalım. Gol vuruşları düzgün, tekniği fena olmayan, önüne top isteyen, pivot rolünde asla oynayamayan, arkadaşlarına pozisyon hazırlayamayan, pres yapmayan bir oyuncu. Deparı var ama dar alanda çok etkili değil. Maçlarının yarıdan fazlasını dar alanda sıkışmış savunmalara oynayan bir takım onu niye transfer eder? Tıpkı Topuz'da olduğu gibi sadece ismi için, başka bir sebebi olamaz. Ayrıca Alex ile birlikte tek forvet oynayan ve oynamaya mahkûm olan takımda Güiza ve Semih varken Gökhan'ın ne gereği var? Ha, bunlardan birini göndereceksen tamam. Orta sahaya bir tane Appiah bulup 41212 oynayacak ve Alex'in önünde iki forvet oynatacaksan, ona da tamam. Ama değilse, zaten Semih oynamadığında bu kadar sorun çıkarıyorken şimdi iki tane kaprisli yedeğin mi olacak? Al başına belayı...

Bunlar benim görüşlerim, inşallah bizi yanıltıp faydalı olur. Ama zamanında Burak için verilen 2 milyonu da sayarsan 5 milyon avroluk bir transfer bu. Fener bir vakitler ligin gol kralı Zafer Biryol'u da almıştı, sonra 3 maç oynatıp bedavaya gönderdi. Gerçi allahı var, Gökhan ondan daha meziyetli bir oyuncu. Ama kendisini öteden beri sevmiyor ve beğenmiyorum. Taraftara da kafayı yedireceğini düşünüyorum. İnşallah ben yanılırım.

Bu arada yeri gelmişken, takım için en uygun sistemin yukarıda yazdığım şekilde orta sahaya bir canavar transfer edilip 41212 olması gerektiğini de not düşeyim. Yabancı, Cristian, Emre; önlerinde Alex; en ileride Güiza, Semih ve Gökhan'dan ikisi. Şu an için takıma en uygun diziliş bu ama Kasımpaşa maçında uygun oyuncular olmadığında bu sistemle nasıl rezil olunacağını da gördük. İki yönlü bir yabancı oyuncunun yanı sıra Emre'ye de bir yedek alınmalı ama hep yazdığım Sezer Badur kaçırıldı elden. Biz bunları söylüyoruz ama Daum'un da bildiği ve düşündüğü bir şeyler vardır. Bekliyoruz bakalım...

4 yorum:

tamchee dedi ki...

Hepimize geçmiş olsun..!!

Schumy dedi ki...

Ben hepinizden farklı düşünüyorum. Fatih Tekke tezahüratları altında ne kadar başarılı olabilirdi ki ? Gerçi Fenerbahçe taraftarı da destek verecek gibi görünmüyor, geldiği gün isyanlara başladılar.

http://taccizgisi.blogspot.com/2010/01/gokhan-unal.html

Arkhe dedi ki...

Transfer olmadan da 4-1-2-1-2 olur. Cristian önünde Emre-Topuz orayı götürür ki Özer de var. İlla olacaksa yedekleyecek biri alınsa yeter..

Gündüz Feneri dedi ki...

türkiye ligi için götürür. avrupa ligi'nde ise bir zaragoza daha çıkar karşımıza, tokadın nerden geldiğini bile anlamayız..
diyorum ben..