11 Ocak 2010 Pazartesi

Fener bu kafayla/oyunla zor

Fenerbahçe dünkü kupa maçında, ligde yenildiği Eskişehir deplasmanından tatmin edici bir skorla dönmeyi başardı ama oyun nasıldı derseniz, takımın performansıyla ilgili olumlu birkaç cümle yazabilmek bile güç. Senelerden beri takımın uyuşukluğu ve sünepeliğinden artık gına geldi; futboldan da, insanlıktan da, hayattan da tiksinecek kadar (!) içimiz karardı zaten ama nedendir, nasıldır bilemiyorum; hiçbir şey değişmiyor. Sezon başında Daum'un gelişini bu anlamda davul-zurna ile karşılayan da bendim, okuyanlar hatırlar. Zannettim ki Daum eski Daum, kimsenin gözünün yaşına bakmaz, hiçbir şey yoksa bile disiplin ve kondisyon olur bu takımda; ama nerede... Kelepçeli seks partileri, orji organizasyonları, ölümcül trafik kazaları, ertesi sabah idman varken eve 4'te gitmeler, takımın yenildiği gece sabahlara kadar gece kulüplerinde sürtmeler vs. hepsi Daum döneminde gerçekleşti. Üstelik takımın futbol direktörü de canımız-ciğerimiz Aykut Kocaman! Buna rağmen takımda öyle bir başıbozukluk, öyle bir düzensizlik ve güven vermezlik var ki, akıllara zarar.

Dünkü Eskişehir maçında, Kazım ve Önder gibi iki oyuncunun kovulmasından ders çıkarmış bir topluluk göremedim ben, siz gördünüz mü, bilmiyorum. Andre Santos yine aynı bitkinlik ve vurdumduymazlık içinde, Gökhan bir disiplinsizlik abidesi, Lugano zaten saatli bomba, Cristian ne suya ne sabuna dokunuyor, Alex sünepeler şampiyonu, Topuz kazma, Özer hazır değil ve istikrarsız... Ankaraspor maçının bay geçildiği dönemdeki 3 haftalık boşluğun 8 gününde oyunculara izin veren Daum efendi ise, şu devre arasındaki (ilk kez bu yıl gördüğümüz) kısa dönemde Güiza, Andre Santos, Deivid, Semih, Özer gibi fizik olarak bitmiş oyuncular başta olmak üzere takıma kondisyon yüklemesi yapacağına, hazırlıklara en son başlayan ve sadece çift kaleler yapıp arada maç oynayan da yine Fenerbahçe oldu. Takım şampiyonluğu bu yıl kaçırırsa şu devre arasındaki saçma sapan planlama yüzünden kaçıracak, aha da buraya yazıyorum.

Gerçekten de, 25 yıldır şu takımı seyrediyorum, hiç bu kadar rezil bir görüntü görmemiştim. Çocukluktan mahalle arkadaşım olmasına rağmen hiç sevmediğimi daha önce de yazdığım Alpay Özalan sezon başında "Daum eski Daum değil, bir gevşeklik, bir hırs yoksunluğu, bir yumuşama, bir sözünü geçirememe var; sezon ortasında görürüz" demişti ve (her söylediği gibi buna da) zerre kadar itibar etmemiştim. Şimdilik görüntü onu haklı çıkaracak minvalde gidiyor. Allah sonumuzu hayretsin deyip beklemeye devam ediyorum.

1 yorum:

Dejan dedi ki...

Fener'in problemi zaten Daum'dur. Bir İtalyan olduğundan şüpheleniyorum çoğu zaman. Fener seyircisi hep Brezilya'nın Joga Bonitosu vari futbol ister ama Daum neredeyse catenaccio defansifliğinde oynatıyor. Kazanır mı, kazanır elbet. Elde iyi oyuncular var, skora gidecek isimler var. Ama tempo bekliyorsak yandık.