19 Mayıs 2009 Salı

Ligde 32. haftanın görünümü

Lider Beşiktaş bu kez A.Gücü'nü deplasmanda yenmeyi başardı ve yine iyi oynamadan yaptı bunu. Eğer Ernst ikinci golü o kadar erken atmasaydı neler olurdu merak ediyorum. Ama artık klasik tabirle iyi oyunun beklenmediği, sadece ve sadece "kazanmanın" önemli olduğu haftalardayız. Mustafa Denizli de bu haftaları oynamayı iyi bilir. Gelecek hafta G.Saray'ın Beşiktaş'a yenilmeyeceğini düşünüyorum. Ama Sivas bundan faydalanabilir mi, bunu göreceğiz. Eğer dediğim olur da olay Denizli deplasmanına kalırsa Beşiktaş'ın işi çok zorlaşır.

Sivas ise hakemin saçmalaması yüzünden neredeyse puan kaybedecekti lig sonuncusu karşısında ama neticede ikinci yarıda oynadığı futbolla kazanmayı hak etti. Bu haftaki G.Birliği maçı çok zor olacak ama Sivas'ın o maço mutlaka kazanması gerektiği gibi, averaj hesaplarını da göz önünde bulundurarak rakibin risk aldığı dönemlerde (tabii önce Sivas öne geçerse!) farkı arttırmak için mutlaka gayret göstermeli. Çünkü G.Saray-Beşiktaş maçı berabere bittiği anda, Sivas kazanırsa puanlar eşitlenecek. O durumda iş genel averaja kalıyor. Bülent Uygun, Yıldız ve Kamanan'ı Tum'un önünde (ya da Tum, Kamanan, Yıldız üçlüsünden ikisini Mohammed'in önünde) oynatarak 4-3-1-2'yi tercih etmeli. Orta sahada da Sezer, İbrahim ve Musa'yı oynattığ anda Sivas'ın maçı kazanması işten değil bana göre.

Trabzon ise biraz hakemin desteği biraz da hırsı ve arzusuyla Bursa önünde kazanmayı bildi. Onların şampiyonluk ve ikincilik iddiası hâlâ baki. Hatta ciddi bir şansları da var çünkü Fener gibi hiçbir iddiası kalmamış bir takımla oynayacaklar son maçı. Son hafta en rahat takım Trabzon olacak ama onların da bu haftaki Eskişehir maçı zor. Onu geçerlerse ne olacağı hiç belli değil.

G.Saray ve Fener ise artık uzatmaları oynuyor, onları geçiyorum.

Hiç yorum yok: