21 Eylül 2008 Pazar

Nefes kestiler

Chelsea ile United'ın Londra'da bugün oynadığı maç gerçekten de mükemmel bir oyuna sahne oldu. Ev sahibinin tam 124 maçtır sürdürdüğü evinde yenilmeme rekorunu korumak adına, uzun süre yenik götürdüğü maçta ortaya koyduğu mücadele hayran olunacak türdendi. United ise tam bir büyük deplasman takımı gibi savunmayı ön planda tutan, sabırlı ve sinsi bir futbol oynamaya çalıştı. İlk golü de bulmayı başardı Manchester ekibi ama bir duran toptan adam paylaşamama sonucunda Kalou'dan yedikleri gol ile baraberliğe razı oldular.

Genelde bu tip dev maçlarda kısır bir oyun ortaya çıkar, her iki takım da aşırı temkinli olduğu için. Geçen haftaki Liverpool-United maçında da böyle bir görüntü vardı hatırlanacağı gibi. Ama bu maç farklıydı. Her iki takım da istekli ve hırslıydı. United mümkün olsa biraz daha yavaşlatırdı oyunu ama Chelsea'nin istekli ve coşkulu oyunu onları da tetikledi neticede. Öne geçtikten sonra gömülerek dar alan oyununa geçti United, uzun süre de net bir pozisyon vermedi ama son çeyrekte önce Anelka boş kaleye golü kaçırdı, sonra da duran toptan Chelsea'nin golü geldi. Bu golün ardından Chelsea baskıyı arttırarak galibiyet için çok çabaladı ama herhangi bir gol pozisyonu çıkmadı her iki takım adına.

Sonuç olarak asla vakit kaybı sayılamayacak bir seyir zevkiydi bu dev maç. Premier League'in de dünyanın (seyretmesi) en zevkli ligi olduğunu kanıtlar cinstendi...

-Chelsea (4-1-4-1): Cech - Bosingwa, Carvalho (13' Alex), Terry, A.Cole - Mikel - Cole, Ballack (74' Kalou), Lampard, Malouda (46' Drogba) - Anelka
-ManUtd (4-3-3): Van Der Sar (32' Kuszczak) - Neville, Ferdinand, Evans, Evra - Fletcher, Hargreaves, Scholes (54' Ronaldo) - Rooney, Berbatov, Park (75' O'Shea)
-Goller: 18' Park, 80' Kalou

Hiç yorum yok: